Šorter je MVP januara: Naš cilj je plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige!

31.01.2024

12:35

0

Autor: G. F.

Iskusni as predvodio Split do tri pobede u četiri utakmice na početku godine

Šorter je MVP januara: Naš cilj je plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige!
Šenon Šorter - Copyright AdmiralBet ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Najkorisniji (MVP) igrač AdmiralBet ABA lige za mesec januar je Šenon Šorter, košarkaš Splita.

Dominirao je na terenu, najzaslužniji je za tri pobede Splita u četiri utakmice, pa se može reći kako je zvanje otišlo na pravu adresu. Na utakmicama Splita postizao prosečno 21,5 poena, te imao 7 skokova i 5 asistencija.

 

 

- Zahvalan sam na prilici da igram košarku na ovom nivou u 12. godini svoje profesionalne karijere. Zahvalan sam na nagradi, koju ne bih mogao da ostvarim bez saigrača, stručnog štaba i stručnog štaba. Ovo mi je treća godina u klubu u Splitu. Verujem da navijači i grad cene kada se takmičiš, bez obzira na okolnosti oko tebe i to je moj mentalni sastav. Svakako moram da zahvalim Bogu. Verujem svojoj rutini i svom poslu. Mnogo stvari se dešava iza kulisa koje prosečan fan ili pojedinac ne može da vidi. Moji treneri i saigrači vide posao svaki dan - rekao je Šorter, a prenosi zvanični sajt regionalnog takmičenja.

Splićani su odigrali odlične utakmice, a njihova filozofija je jednostavna - da se takmiče.

- Verujem da sve počinje vežbom. Naše prakse su izuzetno konkurentne. Trener Rimac ponekad mora da skrati (smeh). Verujem da je način na koji vežbamo način na koji se takmičimo u svakoj utakmici. Naša filozofija je da svaku utakmicu prihvatimo kako dođe, da se takmičimo i vidimo šta će se desiti.

Definitivno, glavni cilj dalmatinskog tima, kako kaže Šenon Šorter, je da se izbori za AdmiralBet ABA ligu doigravanja ove sezone:

- Kada sam odlučio da ponovo potpišem, video sam izazov koji čeka mene i Salija (saigrač Salivan, op. aut.). Verujem da smo imali jednu pobedu, tako da je to bio uspon uzbrdo. Jedan od mojih omiljenih citata je "Nevolja upoznaje čoveka sa samim sobom". Prihvatili smo to i uzimali utakmicu po utakmicu. Pred nama su izazovni dani, ali verujem da možemo da idemo onoliko daleko koliko želimo. Sve je u našem mentalnom fokusu i ne dobijamo osećaj arogancije jer smo pobedili u nekoliko utakmica. Kada sam stigao, rekao sam timu da mi je cilj plej-of AdmiralBet ABA lige i da osvojim domaće prvenstvo. Čak i kada nije izgledalo pozitivno, ipak sam to "pojačao" u mojim momcima i sada smo na ivici, ali još uvek imamo posla. Želim da se još jednom zahvalim na priznanju ne samo meni, već i mom timu KK Split.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike