Zek Ledej kao Prljavi Hari

30.01.2024

12:13

9

Nedopustivo i nedostojno ponašanje

Zek Ledej kao Prljavi Hari
Zek Ledej - Copyright MN Press

Košarkaš Partizana, Zek Ledej ponovo je, i posle još jednog večitog derbija, ovoga puta u AdmiralBet Aba ligi u centru pažnje, ali ni ovoga puta ne zbog košarkaškog umeća.

Amerikanac je u porazu crno-belih od Crvene zvezde još jednom pokazao temperament i u gotovo svakoj situaciji koja je makar nagovestila da može preći granice sportskog ponašanja, on je bio inicijator ili barem učesnik.

Upao je krilni centar ekipe trenera Željka Obradovića u verbalni sukob sa Nemanjom Nedovićem kojeg je prvo odgurnuo i zbog toga dobio nesportski faul, potom je i sa Milošem Tedosićem imao verbalni okršaj, a pre toga je došlo do čarki sa Brankom Lazićem i Jagom dos Santosom, što se vidi na video snimku koji je objavila Arena sport.

Ledej je parket "Štark Arene" morao da napusti pre ostalih igrača nakon što je rukom u stomak udari Rokasa Giedraitisa, a potom ušao u raspravu koja je pretila da izazove ozbiljniji prekid.

Na sreću do toga nije došlo, ali se još jednom pokazalo da Amerikanac pored svih svojih košarkaških kvaliteta, koji su nesporni, ima problem sa kanalisanjem besa i nesportskim ponašanjem, što je ispoljavao i u toku minule sezone.

Primera radi, u novembru prošle godine je grubo faulirao prvotimca Cedevite Olimpije, Jaku Blažiča zbog čega je dobio nesportski faul, a i tom prilikom je malo nedostajalo da dođe do tuče na terenu.

Istog meseca je i na meču protiv ekipe Igokee s leđa u glavu, bez mogućnosti da dotakne loptu, udario po licu Nikolu Tanaskovića koji je od jačine udarca ostao da leži na parketu.

Posebno grub bio je prekršaj koji je Ledej napravio u duelu protiv madridskog Reala u Evroligi minule sezone kad je nogom povredio Gabrijela Deka koji je zbog toga morao duže da odsustvuje sa parketa, zbog čega većina ljubitelja košarke, a među njima i veliki deo navijača Partizana ovo njegovo ponašanje naziva nedopustivim i nedostojnim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike