Partizan se sad sprema za "onu" utakmicu: Veterani misle samo na košarku, novajlija hoće osvetu!

20.12.2023

17:31

0

Mečevi sa Realom postali su nešto vrlo specijalno

Partizan se sad sprema za "onu" utakmicu: Veterani misle samo na košarku, novajlija hoće osvetu!
Pi Džej Doužer - Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan je Valensiju dobio njenim oružjem – jakom odbranom. To je šampionu Jadrana bila peta uzastopna pobeda u Evroligi, što je najduži niz u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Pošto je duplo kolo, vremena za radovanje nema, već je na redu priprema za naredni meč, a to je vrlo poseban meč. Zna se ko je "večiti" rival Partizana, ali to je tako po prirodi stvari – isti grad, ista zemlja, isto takmičenje…

Kada je u pitanju samo sport, šta god u njega spada, koliko god ga razvukli, postoji jedan klub koji je "u trenutku" postao omražen "grobarima". Naravno, u pitanju je Real Madrid. Četvrtfinalna serija od prošle sezone postala je verovatno najbolja i najveća serija u istoriji Evrolige i tih pet mečeva su ušli u istoriju takmičenja.

Ali, koga god kome su crno-bele boje simpatične, reći će vam da je Real tih pet mečeva dobio "na foru". Znamo svi da pričamo o pregruboj nesportskoj ličnoj greški veterana Ljulja, koja je isprovocirala opštu tuču nakon koje su usledile suspenzije najvažnijih igrača Partizana.

Zato je vrlo jasno što prvi susret posle tih majskih obračuna izaziva posebnu pažnju. Nije svejedno ni Realu, dok se u Partizanu trude da razmišljaju samo o košarci. To je rekao Zek Ledej.

- Ne razmišljam ni o čemu osim o košarci. Ne zanima me. Idemo da samo odigramo dobro. Samo da nastavimo napred. Bog je dobar – rekao je Ledej, a preneo Meridiansport.

Jedan od onih koji nije bio učesnik te serije, ali koji vrlo sigurno izrasta u jednog od glavnih igrača Partizana jeste Pi-Džej Doužer.

- Znam šta se desilo u Madridu, video sam. Mnogo se pričalo i čuo sam mnogo o tome. Uzbuđen sam što idemo u "rat" sa ostalim momcima i nadam se da možemo da pobedimo u Madridu – rekao je Doužer, a preneo Mocartsport.

Bilo je reči i o meču sa Valensijom. Partizan važi za jedan od baš najboljih ofanzivnih ekipa u Evroligi, a taj meč je dobio odbranom, što je najjače oružje rivala.

- Definitivno potpuno drugačija pobeda od bilo čega ranije. Rovovska borba sa obe strane, jake odbrane, fizički vrlo zahtevan meč. Bilo je zabavno igrati i radujem se što smo na kraju izborili pobedu. Prosto smo morali da se odaljimo od onoga što znamo i gde se osećamo prijatno, ali uspeli smo na kraju da slavimo.

Doužer vidno napreduje…

- Uvek mislim na to kako da pružim još više i odigram još bolje. Definitivno mogu još mnogo da napredujem i hoću da se to desi tokom sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike