"Lavice" bez straha napadaju Amerikanke: Istrajnost, borbenost i energija, Srbija nema šta da izgubi

05.08.2021

08:47 >> 10:43

0

Zna se ko je apsolutni favorit, ali evropski prvak se ne plaši nikoga

"Lavice" bez straha napadaju Amerikanke: Istrajnost, borbenost i energija, Srbija nema šta da izgubi
Copyright Tina Krajišnik, MN Press

Košarkašice Srbije sutra ujutru igraju za finale Olimpijskih igara. Protivnik je najteži mogući, glavni favorit – SAD.

Amerikanke su osvojile zlato na poslednjih šest uzastopnih Igara, a na ovom takmičenju nisu poražene još od 1992. godine. Srpkinje brane bronzu iz Rio de Žaneira, a naš centar Tina Krajišnik kaže da će tim probati da napravi podvig.

– Biti u četiri ekipe na Olimpijskim igrama je veliki uspeh, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraja. Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima. Verujem da ćemo se dobro spremiti i ući motivisano i, zašto da ne, pokušati da im prekinemo pobednički niz na Igrama. Mi smo tim koji ima mnogo kvaliteta, ali istrajnost, borbenost i energija su aduti koji će nam sigurno pomoći i u polufinalu – rekla je Tina Krajišnik.

Ana Dabović je rekla da se nada da će njen tim uživati u poteri za novim čudom.

– Nemam šta mnogo da kažem sem da bi pobeda protiv Amerikanki bilo još jedno čudo koje smo napravile. Nema razloga da se predajemo ili plašimo. Svesne smo da moramo odigrati najbolju utakmicu ikada ako želimo da budemo u mogućnosti da pobedimo. Potrudićemo se da to i uradimo. U svakom slučaju želimo da uživamo što smo u polufinalu i nadam se da ćemo uživati na utakmici. Naš tim to zaslužuje – rekla je Dabović Tanjugu.

Srbija u timu ima i naturalizovanu Amerikanku, Ivon Anderson, koja je rekla da će tim napasti protivnika, jer nema šta da izgubi.

Ivon Anderson, MN Press

– Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati – zaključila je Ivon Anderson.

U drugom polufinalu sastaće se Japan i Francuska.

Srbija je pre mesec dana na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KSS/Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike