Teodosić nije blistao na terenu, ali je zadovoljan pobedom nad Partizanom! Igramo jednu i dve utakmice dobro, pa onda loše, užasne! (VIDEO)

28.01.2024

22:20

0

Autor: M. N.

Iskusni plejmejker ne odustaje od plasmana u Top 10 Evrolige

Teodosić nije blistao na terenu, ali je zadovoljan pobedom nad Partizanom! Igramo jednu i dve utakmice dobro, pa onda loše, užasne! (VIDEO)
Copyright 24sedam

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u 18. kolu AdmiralBet ABA lige, posle veoma neizvesne završnice.

Posle meča u prepunoj "Areni", pred novinare je stao Miloš Teodosić koji je meč završio sa sedam poena i pet asistencija. Ali je imao i četiri izgubljene lopte.

- Dobra pobeda u odličnom trenutku. Možemo opuštenije da dočekamo kraj sezone u regionalnoj ligi. To ne znači da nećemo da budemo ozbiljni do kraja. Pobeda koja mnogo znači. Pristup je bio odličan i u ovakvim utakmicama kakav je derbi, pad koncentracije je sasvim normalan. Ne kažem da to treba da se dešava, ali kažem to je normalno - kazao je iskusni plejmejker.

Naredni meč je u Beogradu, u okviru Evrolige, protiv Valensije.

- Pa dobro, ne baš sjajno, ali u principu važno je da smo pobedili, da zaboravimo to što pre i da se okrenemo Valensiji.

Takođe je naglasio koliko je važno da se važne utakmice u Evroligi igraju na domaćem terenu.

- Veoma je bitno. Nismo još izgubili šanse za plasman u Top 10. Barem ja tako mislim. Zavisi od nas u smislu da ako ćemo da se zalažemo kao večeras, osim poslednjih pet minuta večeras kad je bilo grešaka. Dok god ima šanse, moramo da idemo.

Crveno-beli su pre nekoliko dana izgubili od Albe u Evroligi.

- Pa da, ali opet, koliko je bilo teško, toliko je i lako. Kada se dese takve utakmice, onda moraš da izađeš i da izgineš, inače ne izlaziš iz kuće pet dana. Svi smo svesni toga, nije bilo preterano teško. Ne bi nam bio prvi put ove sezone da odigramo jednu i dve utakmice dobro, pa onda loše, užasne... Učimo iz naših grešaka, vreme će pokazati - dodao je Teodosić, a onda i objasno razloge tih oscilacija.

- Pa znaš kako, možda važnost, derbi, neka naša nervoza je uticala na to da nismo bili fokusirani u ključnim momentima.

Svaku utakmicu rešava neki drugi igrač Zvezde?

- Vrlo je bitno, to je ta raznolikost. Na svakoj utakmici može neko drugi da uskoči, naravno što češće. Nismo ekipa koja zavisi od jednog ili dva igrača. Tim smo onog momenta kada igramo kao tim.

Bilo je i tenzija tokom meča, koškanja, ali je Teodosić "spustio loptu".

- Teško, ne mogu uopšte da pričam o tome, ne želim...

I za kraj, otkrio je šta je rekao Jagu koji je rešio meč.

- Pa, imao je malo sreće, šalim se, svaka čast. To su koševi gde postajete bolji igrač, pamti te publika, rasteš kao igrač...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike