"Nikola mora da zna koliko ga je Deki voleo": Trener Voriorsa imao poruku za Jokića posle tragične smrti

18.01.2024

23:07

0

Autor: P.K.

Niko i dalje ne može da dođe sebi posle odlaska jedne od najomiljenijih ličnosti srpske košarke

"Nikola mora da zna koliko ga je Deki voleo": Trener Voriorsa imao poruku za Jokića posle tragične smrti
Meloun, Jokić i Milojević - Copyright Printscreen/YouTube/Chaz NBA/Twitter/katywinge

Svet košarke i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da Dejana Milojevića više nema. On je ostavio veliki trag ne samo u Srbiji, nego i u SAD.

Zna se da je pod njegovim vođstvom Nikola Jokić postao najbolji igrač ABA lige i otišao u NBA, gde je postao najbolji igrač sveta. Milojević je radio kao asistent trenera u Golden Stejtu.

O njegovoj preranoj smrti govorio je i trener Denvera Majkl Meloun. On je otkrio da ga je posle tragične smrti zvao trener Golden Stejta Stiv Ker sa porukom za Jokića.

- Bio je blizak prijatelj Nikole, Ogija (Ognjena Stojakovića, asistenta u Denveru), očigledno celokupne srpske košarkaške zajednice. Bio je džentlmen, mnogo je značio velikom broju ljudi i ostavio je neverovatan trag. Da, uticao je na živote. Tragično je. Znate, toliko mlad da doživi to. Kada smo saznali da je u bolnici, kontaktirao sam Stiva Kera i on mi je odmah odgovorio. Bio je u bolnici sa Dekijem i njegovom porodicom i kada je na kraju preminuo, Stiv mi je javio da je preminuo i želeo je da znam koliko je Deki voleo Nikolu i koliko je bio ponosan. I to sam samo pokušao da prenesem Nikoli.

Meloun je potom nastavio:

- Ja sam tek prošao kroz to sa svojim ocem. Izgubiti nekog koga voliš je zaista teško i najvažnije je da Nikola zna da ga je Deki voleo. Sada je na Nikoli da nastavi njegovu zaostavštinu na terenu, van terena, kako živi. I da se pobrine da se, znate, Dekijevo ime i dalje spominje… To je nesreća. Svi mi mislimo na Dekija i njegovu porodicu i na ceo tim Golden Stejt Voriorsa.

 

 

Naravno, Jokić je mnogo puta pričao o Milojeviću, a poslednji put je to sažeo rečima:

S njim se dugo znam. Ne vredi se da se ponavljam više o njemu. Savršen čovek, pozitivan. Kad porastem, želeo bih da budem kao Deki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike