"Deki, na čemu si zahvalan u životu?" - Snimci koji najbolje govore kakav je Milojević bio čovek i zašto su ga voleli (VIDEO)

18.01.2024

15:11

0

Autor: P.K.

Oni se najviše dele posle šokantne smrti jedne od najomiljenijih figura srpske košarke

"Deki, na čemu si zahvalan u životu?" - Snimci koji najbolje govore kakav je Milojević bio čovek i zašto su ga voleli (VIDEO)
Dejan Milojević - Copyright Printscreen/Twitter/terryworst

Košarkaška Srbija pokušava da shvati da Dejana Milojevića više nema… Bio je dominantan igrač, bio je omiljeni trener, poštovali su ga svi: njegovi saigrači, igrači, rivali, kapiteni reprezentacija i mladi igrači sa kojima je kratko sarađivao. Prosto, bio je čovek koji je izazivao poštovanje i veliku ljubav i vernost kod svojih prijatelja.

Nakon šokantne smrti u SAD, internet su preplavila brojna sećanja i anegdote, a posebno se ističu dva videa – jedan u kome priča o svojoj životnoj filozofiji, a drugi koji pokazuje kakav je uticaj imao na svoju okolinu.

Poznata je priča kako je birao gde će igrati, da mu je novac bio daleko od prioriteta. Najčuvenija je možda priča kako je hteo da pređe u Partizan po svaku cenu, iako je imao druge brojne ponude, mnogo bogatije:

- Dolaze razne ponude iz inostranih ekipa i ja želim u Partizan. Miško, moj menadžer kaže: "Ček', bre. Koliko imamo ponuda i duplo boljih finansijski, bukvalno puta dva, zašto?". Ja reko' "Vidi, ja hoću da igram u Partizanu, idem u Partizan" i onda potpisujem.

Jedan od onih koji se najviše deli je onaj u kome objašnjava svoju životnu filozofiju, kako je birao klubove i zašto je kao jedan od najdominantnijih igrača Evrolige birao klubove koji tada nisu igrali Evroligu:

- Ja sam otišao u Valensiju (…) Volim da igram, igrao bih više. Drugo, tamo je bio Vule Avdalović – lepši život. Moja porodica je živela lepše, mi smo živeli lepše, iako smo zaradili manje para i karijera mi je verovatno… Kad odeš u CSKA, iz CSKA odeš ne znam gde, a ja iz Valensije odem u Galatasaraj. Ali, meni je Galatasaraj bio super! Istanbul, bre, divan grad! Ja sam opet birao da živim lepo. Ja sam sad u sad u San Francicsku, isto, nisam… (Smeh) To možda… Ne "možda", to ne ne treba tako ako gradite karijeru, ali mene nije bilo briga, jer mi imamo jedan život i mi treba da gledamo da što više uživamo u svim aspektima života. Ja sam bio ubeđen da ti nećeš raditi dobro posao ako nisi zadovoljan svojim životom van košarke.

Ali, ne samo što je podelio svoju filozofiju, njega je krasio nesalomivi pozitivni stav, zbog čega su ga voleli svi koji su ga poznavali. U jednom kratkom videu, najdirljivijem koji se deli, upitan je na čemu je zahvalan?

Njegov odgovor je ono zbog čega je bio omiljen, a što u ovim trenucima slama srca i tera suze na oči:

- Zahvalan sam zbog mnogo stvari. Zahvalan sam što sam živ, ha, ha, ha, ha!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike