Bogdanovo veče za zaborav! Atlanta umalo da prokocka +35!

16.01.2024

00:25

0

Autor: D. N.

Najboljeg srpskog košarkaša u prošloj godini nije služio šut

Bogdanovo veče za zaborav! Atlanta umalo da prokocka +35!
Bogdan Bogdanović na meču sa Indijanom - Copyright Tanjug/AP Photo/Doug McSchooler

Košarkaši Atlante pobedili su San Antonio rezultatom 109:99 i tako se "trgli" posle dva uzastopna poraza. Razlika je na kraju bila "samo" deset poena, mada je u jednom trenutku iznosila i 35. Uprkos trijumfu, 16. u sezoni i dalje su u lošoj poziciji na tabeli, pošto su 11. na Istoku.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Tre Jang sa 36 poena (6/11 za tri), uz 13 asistencija, dok je Džejlen Džonson dodao 16, uz deset skokova.

Bogdan Bogdanović je meč počeo na klupi, a na terenu je proveo 26 minuta. Ali kapitena Srbije i najboljeg u prethodnoj godini šut baš nije služio. Ubacio je samo pet poena, uz veoma loš šut iz igre, 2/10. Za tri je pogodio samo jednom iz šest pokušaja. Imao je i dva skoka, po jednu asistenciju i "krađu", ali i tri izgubljene lopte.

Na drugoj strani, ruki Viktor Vembanjama je ubacio 26 poena i 13 skokova. Od pomenutih poena, čak devet puta je zakucao, a dvocifreni učinak imao je i Džeremi Sohen sa 23 poena i osam skokova. Džulijan Šampeni je dodao 15 poena, dok je Tre Džons ubeležio 12 asistencija.

U narednoj utakmici, San Antonio će gostovati Bostonu, a Atlanta biti domaćin Orlandu.

Kao domaćin je slavio i Dalas, protiv Nju Orleansa i to sa 125:120. U redovima Maveriksa nije bilo povređenog Luke Dončića, pa je prvi strelac bio Kajri Irvng sa 42 poena (13/28 iz igre), dok je poen manje ubacio Tim Hardavej koji je ubacio čak devet trojki iz 15 pokušaja,

Za Pelikanse, Zajon Vilijamson je ubacio 30 poena, a Si Džej Mekolum 23. Litvanski reprezentativac Jonas Valančijunas je ubeležio samo šest poena, uz šest skokova za poraženu ekipu.

U sledećem meču, Nju Orleans počinje seriju od četiri utakmice kod kuće, a prva je protiv Šarlota. Dalas će gostovati Lejkersima.

 

NBA, rezultati

Dalas - Nju Orleans 125:120

Vašington - Detroit 117:129

Njujork - Orlando 94:98

Atlanta - San Antonio 109:99

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike