Predsednik Partizana jasan: Naši ciljevi su Top 8 Evrolige i titula!

14.01.2024

13:01

0

Autor: D. P.

Prvi čovek crno-belih pričao i o budućnosti regionalnog takmičenja

Predsednik Partizana jasan: Naši ciljevi su Top 8 Evrolige i titula!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gostujući u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju, predsednik Partizana Ostoja Mijailović podsetio je još jednom navijače šta su ciljevi crno-belih u sezoni 2023/24 i otkrio je kako će se njegova uprava ponašati na tržištu kada su u pitanju transferi igrača.

Mijailović je ponovo naglasio šta su prioriteti, rekavši da su oni svima poznati:

- Mi smo postavili ciljeve na skupštini i ja sam na konferenciji za medije to rekao. Prvi je da budemo u Top 8 Evrolige i drugi da osvojimo ABA ligu kao što smo uradili prošle godine. To su dva primarna cilja i to je svima poznato, od trenera i igrača do navijača.

Tim kompletiran

Prvo čovek rukovodstva crno-belih tvrdi da je tim kompletiran:

- Dugo smo pričali o tome, mi smo kasnili sa pojačanjem na poziciji “pet” ali je došao Bruno Kaboklo. Posle smo tražili pleja i na to mesto je stigao Džejlin Smit, tako da smo roster zaključili. Imali smo problema sa povredama, pre svih mislim na Aleksu Avramovića. Nadam se da će što pre da se vrati u ekipu i da do kraja sezone imamo kompletan roster. Što se tiče pojačanja, više neće da ih bude.

MN Press
Ostoja Mijailović sa Eksumom na kraju prošle sezone

Stav Partizana o potencijalnom pridruživanju AdmiralBET ABA ligi kluba iz Dubaija je takav da postoje važnija pitanja da se reše u regionalnom takmičenju pre nego što se na dnevnom redu nađe i ova tačka:

Sačekajte sa pričom o Dubaiju

- Mislim da mi u ABA ligi već imamo dosta komplikovanu situaciju i ona je pravno u problemu već godinama jer jedan klub vrši opstrukciju kako bi liga bila DOO društvo, a ne organizacija. Dosta imamo problema u organizaciji i dok ih ne rešimo mislim da bi bilo koja druga ekipa samo otežavala već dovoljno tešku situaciju. Mi ne razmišljamo o tome, ja ću ovakav stav da zauzmem i na skupštini ABA lige - istakao je Mijailović, pa nastavio o Evroligi.

MN Press
Košarkaši Partizana

- Ne mislim da je loše da u budućnosti Dubai bude u Evroligi, ali mislim da je to na dugom štapu jer je potrebno vremena da se to sve pripremi. Postojaće period tranzicije koji moraju da prođu, ali verujem da su čvrsto rešili da se upuste u to - zaključio je predsednik Partizana u intervjuu za MaxBet radio.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike