Jokić preskočio Lebrona, sada je prvi u istoriji NBA lige! Denver u finišu izbegao debakl! (VIDEO)

11.01.2024

07:14

0

Autor: A. S.

Ako se neko i dalje pita ko je najbolji centar današnjice, eto odgovora

Jokić preskočio Lebrona, sada je prvi u istoriji NBA lige! Denver u finišu izbegao debakl! (VIDEO)
Jokić na susretu sa Džezerima - Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Košarkaški Denvera na startu ove sezone imali su jasan cilj - odbrana prve titule u istoriji franšize. Međutim, Majk Meloun i dalje traga za igrom tima koja će odgovoriti ambicijama, ali i za igračem koji će pomagati Nikoli Jokiću.

Noćas je srpski košarkaš ušao u istoriju lige, na listi rekorda preskočio je Lebrona Džejmsa, i sada je najmlađi igrač koji ima 13,000 + poena, 6,000 + skokova i 4,000 + asistencija, ali su njegovi saigrači odigrali očajan meč na gostovanju Juti, pa je težak poraz rezultatom 124:111 bio neminovnost.

 

Somborac je duel sa Džezerima završio sa 27 poena, 11 skokova i šest asistencija, a tim što je veći deo poslednje četvrtine presedeo na klupi, jer je bilo evidentno da će izgubiti na ovom susretu.

Iako krajnji rezultat ne govori o dominaciji Džezera, Nagetsi su smanjili razliku tek u finišu, kada su na parketu ostali samo rezervisti.

Što se samog meča tiče, Denver je imao uvodnih 2:0 i to je sve što su učinili na ovom susretu. Nakon 12 minuta igre, imali su dvocifren minus, pa se već tada moglo nagovestiti u kom smeru ide ovaj meč, naročito što u šampionskom sastavu nije bilo prepoznatljive borbenosti.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Denver je jurio rezultat, u jednom momentu prišao na -13, ali više od toga nije uspeo.

Juta je u pojedinim trenucima meča imala i +25, ali je na kraju ta razlika umanjena, jer su nosioci izašli iz igre.

Kod Nagetsa, pored Jokića, Džamal Marej je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je na drugoj strani blistao Lauri Markanen sa 26 poena i 11 skokova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike