Doktor Gaga se setio reči tihog Boriše: Emocije niko nije uspeo da kontroliše, Srbija ove detalje još uvek ne zna!

10.01.2024

09:33

0

Autor: A. S.

On je heroj iz Manile!

Doktor Gaga se setio reči tihog Boriše: Emocije niko nije uspeo da kontroliše, Srbija ove detalje još uvek ne zna!
Doktor Gaga Radovanović - Copyright MN Press

Tradicionalno početkom godine, košarkaški savez Srbije dodeljivao je nagrade najistaknutijim pojedincima i timovima u protekloj godini, a ovog puta bilo je i specijalnih nagrada.

Laureati za najboljeg košarkaša i košarkašicu godine su Bogdan Bogdanović i Aleksandra Crvendakić, a specijalno priznanje završilo je u rukama profesora doktora Dragana Radovanovića.

Doktor košarkaške reprezentacije bio je uz tim na Svetskom prvenstvu u Manili, kada je veliku dramu proživeo sa čitavim timom nakon što se povredio Boriša Simanić.

- Ovo vreme je sad nekako vreme zadovoljstva što se tiče tog događaja, jer i njegovi nalazi omogućavaju sad da počne na neki način sa uvodom u fizičku aktivnost. Polako, ali sigurno, može da krene i putem sportskog oporavka - rekao je dr Radovanović nakon dodele priznanja, pa naveo:

- Za mene je ovo veliko priznanje, od 2001. sam lekar u reprezentaciji, dakle 20 i kusur godina, i zaista mi je reprezentacija pružila mnogo radosti i osećaj velikog ponosa. Ono što je najveće bogatstvo – stekao sam veliki broj prijatelja u košarci. Nekada su bili moji igrači, danas su ljudi uspešni u drugim granama sporta, ali nastavljamo da se družimo, da uživamo u sportu i da uvek pričamo o košarci i obnavljamo neke uspomene.

Doktor Radovanović jedan je od najzaslužnijih što je bitka u Manili dobijena.

- Zaista je bilo ozbiljno. Ako govorim o reakciji, to je sastavni deo mog svakodnevnog posla. Najvažnija je što smo dijagnozu postavili na vreme, što sam se izborio za način lečenja i vreme lečenja, da su operacije urađene onda kada je zaista trebalo. Nije bilo lako i oko obezbeđenja krvi… Mislim da je to pitanje i sama FIBA pokrenula, da zdravstveno obezbeđenje velikih sportskih događaja zaista mora da bude jedan od prioriteta. Odnosno kada se određuju i licenciraju ustanove zadužene za velike sportske događaje, zaista moraju da budu na tom nivou. Bez obzira na kom kontinentu, ali taj nivou zaštite i profesionalnosti mora da bude, kao i taj sport, na vrhunskom nivou.

Na kraju, čuveni doktor Gaga, setio se i Borišinih reči.

- Boriša je tih čovek, miran, trpeljiv momak. Međutim, kada smo stigli na aerodrom (u Manili, prim.aut), do kog smo se vozili u sanitetu, i posle kada je u avionu otišao iz svog dela napred kod igrača da bude s njima, gledao me je i samo rekao ‘Dok, vratiću se ja’. To mi je nekako najlepši utisak sa celog tog putovanja - završio je Prof. dr Radovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike