Partizan plesao u Areni i ubedljivo savladao Krku! Meč obeležio i povratak Trifunovića na parket!

06.01.2024

20:45

0

Autor: G. F.

Crno-beli sugurni u 15. kolu AdmiralBet ABA lige

Partizan plesao u Areni i ubedljivo savladao Krku! Meč obeležio i povratak Trifunovića na parket!
Uroš Trifunović se vratio posle povrede - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu u 15. kolu AdmiralBet ABA lige.

Na svom parketu su savladali Krku sa 96:74 (30:14, 29:15, 21:23, 16:24) u duelu u kom se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka.

Bila je ovo utakmica u kojoj je Partizanui pobeda bila imperativ nakon slabe igre u večitom derbiju u Evroligi. Oečkivala se reakcija igrača i upravo to se dogodilo od samog starta utakmice. Već na pola prve četvrtine crno-beli su imali dvocifrenu prednost i samo je uvećavali, a zatim i održavali u finišu susreta.

Znalo se i pre meča da je razlika u kvalitetu dva tima velika, a to se videlo i na parketu. Ono što je svakao obeležilo meč je povratak na parket Uroša Trifunovića posle duže pauze zbog povrede.

Bek Partizana je na parketu proveo nepunih 15 minuta i postigao 5 poena uz 4 skoka.  Najefikasniji je bio Tristan Vukčević sa 16 poena plus 5 skokova, a dvocifreni su bili i Frenk Kaminski sa 11 poena (3 skoka, 3 asistencije), te Džejlin Smit, Balša Koprivca i Bruno Kaboklo sa po 10.

U redovima Krke istakao se Jan Špan sa 15 poena (sve trojke), a po 10 su dodali Hamilton, Stergar, Cerkvenik i Macura.

Košarkaši Partizana u narednom, 16. kolu AdmiralBet ABA lige gostuju Ciboni, dok Krka dočekuje ekipu Budućnosti na svom parketu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice - Pogađa Radovanović, Anđušić nije precizan za tri, pa zakucava Macura. Sada Anđušić pogađa, crno-beli se brane i imaju napad koji može da traje do kraja susreta. Nisu ga iskoristili.

38. minut - Koprivica je svojim četvrtim faulom zaustavio Macuru koji je pogodio oba penala. Završava centar Partizana utakmicu novim faulom, sada u napadu. Na parketu je Kaminski. Vukčević krade loptu rivalu, a posle nesporazuma sa Kaminskim lopta odlazi u aut. Nijedan sudija nije video ko je poslednji dodirnuo, pa je dosuđena mrtva lopta. Stergar pogodio još jednu trojku. Još jedan prazan napad crno-belih, ali fenaomenalna borbenost u odbrani Jaramaza. U kontri je fauliran Vukčević - 94:70.

36. minut - Poeni Smita, koji zajedno sa Ponjitkom ide na klupu. Anđušić i Trifunović su na parketu. Hamilton pogađa uz faul i koristi i dodatno slobodno bacanje. Atraktivna akcija Partizana u kojoj su učestvovali svi igrači završena je trojkom Vukčevića. Hamilton je još jednom pogodio za dva - 94:65.

34. minut - Pogađa trojku Pojnitka, Doužera menja Jaramaz. Stergar precizan dva puta sa penala, Vukčević ne nalazi novu trojku.  Sa penala je polovičan Stergar, a Vukčević odlično kruniše napad crno-belih. Hamilton ne pogađa za tri, greše i crno-beli - 89:58.

32. minut - Solo akcija Doužera i pogodak sa distance, nova trojka za goste, pa dobra kombinacija Doužera i Koprivice. Došao je na red i promašaj gostiju za tri, ali i promašaj Koprivice pod košem - 84:55.

Karj treče četvrtine - Pogađa svoju četvrtu trojku Špan, Partizan ne koristi napad, a Smit šalje Cerkvenika na liniju za slobodna bacanja. Siguran je oba puta igrač Krke, Smit probio i poentirao. Još jedna trojka Špana, prilično nerezonski šut, ali i pogodak. Koprivica ponovo zakucava - 80:52.

28. minut - Vukčević, Koprivica i Smit idu na parket, na odmoru su Kaminski, Panter i Naneli. Jurković precizan za tri, Radovanović za dva. Koprivica odličan na ofanzivnom skoku, a potom i zakucava - 76:44.

26. minut - Na trojku Špana odgovara Doužer. Nova dobra odbrana i zakucavanje Nanelija u kontri, pa crno-beli još jednom kradu loptu rivalu. Lepa minijatura Doužera, pa i Ponjitke - 74:39.

24. minut - Koriste crno-beli prednost koju Kaminski ima pod koševima, a on dodaje još dva lagana poena. Doužer je iznudio faul u napadu Krke, ali Ponjitka ponovo ne uspeva da pogodi trojku. Iskupio se u odbrani i ukrao loptu rivalu - 65:36.

22. minut - Na parketu su i Ponjitka i Doužer kojih nije bilo u prvom poluvremenu. Stregar postiže svoje prve poene večeras. Kaminski zakucava posle dobro pasa Pantera.  Ista slika i pod drugim košem, egzekutor je Macura. Sada Doužer pronalazi Kaminskog koji upisuje nove poene. Neneli krade loptu, Ponjitka neprecizan za tri. Stergar sada pogađa i trojku - 63:36.

Počela je treća četvrtina.

 

 

Kraj druge četvrtine - Pogađa Smit za tri još jednom, pa se crno-beli brane još jednom. Kaminski ne pogađa za tri, ne uspeva ni Planinić, a Kaminski sada ne greši! To je deseta trojka Partizana u ovom poluvremenu. Laki poeni i za Vukčevića za rekordnih plus 30 - 59:29!

18. minut - Lep prodor i poeni Trifunovića, gosti ne koriste napad, a Jaramaz dodaje još dva poena na kontro crno-belih. Hamilton promašuje za tri, ne uspeva ni Trifunović na drugoj strani. Ali odmah uzima loptu u odbrani i ide na zasluženi odmor. Na klupi je i Koprivica, igraju Smit i Kaminski. Radovanović šalje Vukčevića na liniju za slobodna bacanja, Tristan koristi drugo - 51:29.

16. minut - Prvi pokušaj i pogodak Trifunovića za tri! Na drugoj strani još dva poena ubacuje Cerkvenik. Vukčevićeva nova trojka i to preko bloka Hamiltona. Zanimljivo je da petorku Partizana u ovom delu igre čine samo domaći igračii - Jaramaz, Anđušić, Trifunović, Vukčević i Koprivica. Ponovo je Cerkvenik na liniji za penale, pogađa samo jedno ovog puta. Pogađa Amđušić, pa pogađa i Hamilton - 46:29!

14. minut - Dobra kontra Partizana i poeni Koprivice, pa novi odbranjen nalet rivala i novi poeni Koprivice. Balša pravi faul, pa Cerrkvenik pogađa oba bacanja. Na drugoj strani Stregar faulira Anđušića koji je siguran sa penala. Hamilton pogađa trojku - 38:24!

12. minut - Jurković je pogodio dva bacanja nakon faula Anđušića, a Jaramaz je izgubio loptu u napadu. Dobra odbrana Koprivice, a kontru Anđušića seče faulom Špan. Koprivica pod pritiskom pravi faul u napadu, Cerkvenik pogađa trojku uz zvuk sirene. Prodor i poeni Jaramaza - 32:19.

 

 

Kraj prve četvrtine - Špan pogađa trojku, vraća je Smit odmah! Brani se Partizan, Kaboklo zakucava, pa crno-beli ponovo igraju odličnu odbranu. U igri su Jaramaz umesto Smita i Koprivica umesto Kabokla - 30:14!

8. minut - Kaminski je u igri umesto Vukčevića i odmah pogađa uz faul. Dodatno bacanje nije iskoristio. Pogađa Radovanović, a Panter postiže daleku dvojku. Naneli servira rampu Stergaru, Smit još jednom ne pogađa, a Panter faulom seče napad gostiju. Na parketu je i Uroš Trifunović, dočekan je apaluzima njegov povratak. Igra i Anđušić, odmaraju Naneli i Panter - 25:11.

6. minut - Evo trojke i od gostiju, pogađa je Špan, ali Kaboklo odmah vraća istom merom. Odbranili su se crno-beli, ali nisu realizovali napad posle promašaja Smita za tri. Nova dobra odbrana, koju Panter nagrađuje trojkom. Macura zakucava posle dobre akcije - 21:9.

4. minut - Na poene Škedelja, trojku pogađa Vukčević. Tu su i novi poeni Vukčevića, sada dva, pa trojka Kabokla i Partizan već ima dvocifrenu prednost!

2. minut - Prvi pokušaj na utakmici izbacio je Džejms Naneli, a njegov promašaj za tri pokupio je Tristan Vukčević, koji je i poentirao. Nove poene crno-belima doneo je Kaboklo, a nakon poena Planinića Naneli je ubacio trojku - 7:2.

Utakmica je počela!

18.55 - Prva petorka Partizana je Smit, Panter, Naneli, Vukčević i Kaboklo, dok za Krku počinju Planinić, Stergar, Špan, Škedelj i Radovanović.

 

 

18.38 - Prethodni duel Partizana i Krke odigran u Novom Mestu Partizan je dobio sa ubedljivih 96:56.

18.27 - Iz redova Partizana stiže vest da Zek Ledej neće igrati ni na ovoj utakmici zbog povrede kuka.

17.30 - Utakmicu vodi sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Marko Mustapić i Aleksandar Davidov.

17.20 - Trener Partizana Željko Obradović veoma je jasan pred duel sa slovenačkom ekipom.

- U ritmu smo igranja utakmica non-stop, praktično nemamo vremena za trening. Imamo i dosta igrača koji imaju određene probleme. Ali to nema nikakve veze, moramo imati najbolji mogući pristup. Posle loše odigrane utakmice protiv Zvezde u Evroligi, potrebno je da probamo da nađemo način kako bi pokazali pre svega ogromnu želju koja mora biti prisutna u svakoj utakmici.

 

 

17.10 - Šef struke Krke Gašper Okorn svestan je kvaliteta rivala.

- O Partizanu nema šta mnogo da se kaže. To je tim iz Evrolige, moćna ekipa sa odličnim igračima. Gledali smo njihovu utakmicu sa Crvenom zvezdom i normalno se spremili za meč. Ovake utakmice za nas su korisne iako je šansa za iznenađenje minimalna. Definitivno će biti izazov za naše igrače, svi vole da igraju protiv timova kakav je Partizan. Treba da iskoristimo utakmicu da unapredimo sebe jer ćemo se odmeriti sa najvećim nivoom evropske košarke. Ovo je utakmica koju možeš samo da dobiješ, nemaš ništa što možeš da izgubiš.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike