Mega dočekuje Cedevita Olimpiju, Barać insistira: Energija i agresivna odbrana, pa možemo da se borimo za dobar rezultat!

31.12.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Trener srpskog tima mora da promeša karte nakon odlaska Nikole Topića u Crvenu zvezdu

Mega dočekuje Cedevita Olimpiju, Barać insistira: Energija i agresivna odbrana, pa možemo da se borimo za dobar rezultat!
Marko Barać i košarkaši Mege - Copyright AdmiralBet ABA liga/Mega MIS/Ivica Veselinov

Poslednju utakmicu u 2023. godini kada je AdmiralBet ABA liga u pitanju odigraće košarkaši Mege i Cibone (12.00)!

Za one koji nisu isplanirali prepodnevne sate 31. decembra - eto idealnog načina da se zabave i da napunjeni sportskim elanom krenu ka dočeku Nove godine. Ulaz na utakmicu je besplatan, a karte se preuzimaju na biletarnici hale Ranko Žeravica sat vremena pre početka utakmice.

Trener srpskog tima Marko Barać mora da "promeša karte" jer je jedan od najboljih Nikola Topić prešao u Crvenu zvezdu.

- Dolazi nam veoma kvalitetna i iskusna ekipa Cedevite Olimpije koja svoje najbolje partije pruža u ABA ligi, o čemu svedoči i njihovo drugo mesto na tabeli. Mi smo u međuvremenu pretrpeli veliku izmenu u rosteru, Topić je otišao u Crvenu zvezdu i ono što nas očekuje u narednom periodu je rad na preraspodeli uloga gde će neki igrači morati da istupe i preuzmu još veći teret i odgovornost. Radili smo dobro na treninzima ove nedelje i očekujem da se taj dobar rad prenese i na utakmicu kojoj je potrebno da pristupimo koncentrisano od samog starta. Uz dobru energiju na parketu i agresivnu igru u odbrani, verujem da možemo da se borimo za pozitivan rezultat. Ovo je veoma važna utakmica za nas u nastavku ABA lige i nadam se da će to publika prepoznati i podržati nas u što većem broju - rekao je Barać.

Iako je stanje na tabeli takvo da je uloga favorita na gostima, košarkaš Mege Uroš Plavšić veruje u trijumf, a svi još pamte da je u Ljubljani bukvalno jedna lopta odvojila srpski tim od uspeha:

- Očekuje nas teška utakmica protiv veoma dobre i iskusne ekipe. Trenirali smo kvalitetno i biće potrebno da pristupimo meču na pravi način i da damo sve od sebe kako bi došli do pozitivnog rezultata. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju, a verujemo da ćemo našom igrom na terenu uspeti da joj se odužimo.

AdmiralBet ABA liga, 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac 97:101

Petak:

Krka - FMP 87:89

Studentski centar - Split 91:92

Subota:

Zadar - Budućnost 57:67

Mornar - Partizan 76:98

Crvena zvezda - Igokea 80:48

Nedelja:

Mega - Cedevita Olimpija 12.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike