Mitrović obeležio 2023. godinu: Najveći oslonac mi je porodica, ništa bez nje - otvoreno o svemu za 24sedam

01.01.2024

12:01

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaš Crvene zvezde definitivno je zahvaljujući svojim igrama bio možda i najbolji igrač crveno-belih

Mitrović obeležio 2023. godinu: Najveći oslonac mi je porodica, ništa bez nje - otvoreno o svemu za 24sedam
Luka Mitrović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde imali su turbulentnu godinu iza sebe, sigurno su navijači očekivali više, ali to se ne može reći za Luku Mitrovića, koji je definitivno bio glavni igrač crveno-belih.

Bio je oslonac timu kad je bilo teško, preuzimao je odgovornost, gurao druge košarkaše, ginuo na terenu, i po mnogima je možda i na najbolji košarkaš Zvezde u 2023. godini.

Mitrović se u intervjuu za 24sedam osvrnuo na godinu koja je iza nas, napominjući da je bila sa dosta oscilacija.  

- Bilo je uspona i padova, teško da može da se očekuje da sezona bude linearna, više je to jedna talasasta kriva, kao i u životu, ali i u svakom poslu. Ni mi sportisti nismo izuzeti takvih stvari, ali ja ću se više sećati lepih trenutaka, to je za mene mnogo važnije. Bilo je više pobeda, dva trofeja, naša dobro predstavljanje u Evroligi. Nadam se da će takva biti i 2024. godina - počeo je razgovor za 24sedam Luka Mitrović.

Košarkaš Crvene zvezde otkrio je da početak nove sezone nije krenuo prema očekivanim ciljevima. Bilo je dosta promena za kratak vremenski period. 

- Početak sezone je bio malo turbulentniji, očekivanja su bila veća, kako navijača, tako i nas igrača. Ali, sa druge strane, to je u sklopu našeg posla, i takve stvari se dešavaju. Nakon nekih oscilacija u prethodnom periodu, kakve god one bile, to se odrazi na tim, uzburkaju nas i kolebaju, ali nadam se da ćemo u 2024. godini uploviti u mirne vode i vratiti neophodnu stabilnost. Da se mi igrači fokusiramo na posao i posvetimo takmičenjima koja nam slede i da vratimo očekivanja s početka sezone.

MN Press
 

Luka Mitrović je svestan da su mnogo bučnije ušli u ovu sezonu što se tiče igračkog kadra.

- Za razliku od prethodnih sezona, Zvezda je ove sezone ušla (pod znakom navodnika) bučnije, sa jačim pojačanjima, možda i većim ambicijama nego prošle sezone. Isto tako moramo da budemo svesni da je ovaj posao jako nepredvidiv. Teško je predvideti neke stvari, nije sve onako kako je zacrtano i zapisano, već kako bi trebalo da bude - iskren je Luka Mitrović.

Jedan od najbolji igrača Zvezde ističe da su na to uticale neke personalne stvari, poput promene trenera i nekih košarkaša. 

- Desile su neke stvari poput promene trenera, a to je u sportu nešto što je normalno, dogodile su se i neke promene u igračkom kadru. Sve se to na neki način odrazilo na ekipu, imate faktore koji vam odvlače pažnju, odnosno fokus sa glavnih stvari. Sada smo formirali ekipu, koja će biti zajedno do kraja sezone, dobra je atmosfera, stvorili smo zdrav ambijent za rad i treninge, to je ključ uspeha ekipe - kazao je Mitrović.

Luka Mitrović ne krije da je zadovoljan svojim partijama u Zvezdi, napominjući da je za svakog igrača najvažnije da ima kontinuitet.

- Meni lično znači, prija mi uloga koja se iskristalisala, podigao sam neka svoja očekivanaja. Naravno, i javnost je očekivala da nastavim u dobrom ritmu, i to sam prihvatio. Zaista mi prija poverenje saigrača, trenera, to je jako bitno za samopouzdanje, a imam podršku i van terena. Najvažnije je da se nivo dobrih igara održi u kontinuitetu. To je ono što pravi razliku između nekih i igrača koje sam gledao, koji su nastupali na najvišem nivou i pružal dobre partije duži vremenski period.

MN Press
 

 

Košarkaš Zvezde je istakao da mu izuzetno znači podrška porodice u svemu, pa i u tome da se fokusira na košarku. 

- To i te kako utiče, imate neki mir i spokoj, fokus. Mnogo znači kada vam stvari loše idu, tada porodica dolazi do izražaja, bodri vas, stimuliše, dobijate pozitivnu energiju. To su lepe stvari koje vas drže i sve vam tada lakše pada. Taj motiv mi mnogo znači.

Luka Mitrović ima i poruku za Novu godinu.

- Želim svima prvo zdravlja, mojoj porodici, takođe, saigračima, i da u Novoj godini imamo što više pobeda - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike