Zvezda nemoćna u Atini: Panatinaikos prejak za crveno-bele

28.12.2023

22:11

0

Izabranica Janisa Sferopulosa doživeli poraz od Atinjana

Zvezda nemoćna u Atini: Panatinaikos prejak za crveno-bele
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Panatinikosa sa u 17. kolu Evrolige sa 82:65.

Crveno-beli nijednog trenutka nisu ozbiljnije ugrozili domaćine, koji su još jednom pokazali da se nalaze u odličnoj formu.

Što se tiče same utakmice, u prvih 20 minuta naš predstavnik je relativno pružao otpor, ali u drugom, videla se razlika i Panatinikos je pokazao zašto se svrstava u jednu od najboljih u Evroligi. 

Očekivalo se da će posle dobre partije protiv Makabija, nastaviti kontinuitet, ali to se nije dogodilo. Panatinaikos je pokazao svu moć pred svojim navijačima i zasluženo stigli do trijumfa.

Osim Bolomboja i Nedovića, niko nije pružio dobru partiju. Nije dobra vest, što se Mitrović povredio, i ostaje da se vidi kolika je težina, svi se nadamo da nije ništa ozbiljno i da će biti spreman za naredne okršaje, prer svega u Evroligi.

Nema dileme da će i dolazak Nikole Topića dosta pomoći ekipi, mada od njega ne treba očekivati da će doneti čarobni štapić. 

Crveno-bele, prvo očekuje duel sa Igokeom u regionalnom takmičenju, a onda duplo kolo u Evroligi, protiv Fenera u Istanbulu, a onda protiv Partizana.

Blog uživo:

40. minut - Kraj,Panatinikos pobedio 83:65.

38. minut - Ponovo Panatinikos na dvocifrenoj prednosti. Crveno-beli sve dalje od iznenađenja, čini se da će Atinjani do četvrte pobede stići zaredom u Evroligi (73:61).

36. minut - Jago, trojkom spušta na minus osam. Da li je ovo znak da crveno-beli mogu da uđu u nezavisnu završnicu (67:59).

34. minut - Domaćini održavaju dvocifrenu prednost. Igraju onoliko koliko im je potrebno, sa druge strane Nedović jedini održava Zvezdu u životu (67:56).

32. minut - Najveća razlika Panatinaikosa na meču. Otišli su na plus 13 (63:50). Definitivno, crveno-beli ne mogu da se vrate u ritam. Dosta otvorenih promašaja, što domaćini koriste i polako povećavaju razliku.  

Počinje poslednja četvrtina:

 

 

30. minut - Crveno-beli sve više tonu u Atini, domaćini su ponovo na dvocifrenoj razlici i sa velikim optimizom ulaze u poslednjih deset minuta (61:50).

28. minut - Zvezda se zahvaljujući Bolomboju vraća se na minus sedam (57:50). Amerikanac je najefikasnbiji u timu crveno-belih sa 15 koševa.

27. minut - Ponovo loš period crveno-belih, Panatinikos to koristi i ide na dvocifrenu prednost (55:44).

26. minut - Domaćini održavaju razliku od devet poena. Sferopulos izmena pokušava da razmrda ekipu. Ulaze Nedović i lazić, izlaze Teo i Hanga.

Ovo nije dobro, Luka Mitrović je dobio udarac u koleno, i odmah zatražio zamenu. nadamo se da nije ništa ozbiljno, mada je on u svojoj karijeri imao dosta problema sa povredama kolena.

24. minut - Zvezda se brzo vraća, vratila se na minus pet (44:39), i ponovo se ulazi u zanimljivu utakmicu. Trenutno se igra koš za koš. Panatinikos odmag uzvraća i ponovo ide na plus devet (48:39).

22. minut - Bolje su počeli domaćini i prvi put na utakmici imaju dvocifrenu prednost, plus 11 (44.33). Verujemo da se Zvezda neće tako lako predati.  

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Kraj prvog poluvremena (38:31). Dosta zanimljiva utakmica, Zvezda nije došlo sa belom zastavicom, u većem delu crveno-beli pružaju otpor odlič.nim domaćinima. Pa, jedva čekamo da vidimo šta nas čeka u drugom poluvremenu.

18. minut - Opet se Panatinaikos odlepio i otišao na plus sedam (34:27), trener Sferopulos odmah zove drugi tajm aut u dva minuta. 

17. minut - Još jedni poeni Nedovića i stiže do devetog poena. Zvezda smanjuje 29:27. Očekuje nas uzbudljiva završnica prvog poluvremena.

15. minut - Mnogo bolji deo Zvezde, smanjili su na minus dva, Nedović postiže trojku, i tako crveno-bele vraća u rezultatski egal (27:25). Nemanja je već upisao sedam poena.

14. minut - Prva osetnija razlika Panatinaikosa, trenutno je 27:21, bučno u OAKA, domaći navijači na taj način žele da pomognu svojim ljubimcima. Polako se zahuhtava na meču. Mora se priznati da nije previše utakmica dinamična.

12. minut - Domaćini održavaju prednost od tri poena. Ništa se nije spektakularno dogodilo na početku ove četvrtine. Neverovatno koliko grešeka sa obe strane, što je baš čudno, ali očigledno da je važnost utakmice uticalo na igru.

Zvezda u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prvu deonicu počinje drugi, čime je Sferopulos na neki način hteo da promeša karte i iznenadi Atamana.

Počinje druga četvrtina:

 

 

10. minut - Prva četvrtina je pripala Panatinaikosu sa 20:17. 

9. minut Panatinaikos pravi prvi veću seriju na utakmkici i trenutno ima prednod od pet poena (18:13). Briljira lesor koji je već postigao sedam poena.

8. minut - Nijedna ekipa ne može da se odlepi, igra se koš za koš, Zvezda pruža odlični otpor i pokazali da su u Atinu došli da se rovovski bore sa domaćinima (11:11).

6. minut - Prvi put Panatinaikos dolazi u vođstvo i to posle šest minuta igranja rezultatom 9:7. Izuzetno malo koševa u Atini. Što se igra čvrsto u odbranbi, što se dosta greši sa obe strane.

4. minut - Ništa se nije promenilo na terenu, rezultatski egal je i nema dileme da nas očekuje jedna rovovska borba za svaki poen.

Atmana nije zadovoljan kako funkcioniše centarska pozicija, i na teren ubacije Lesora, koji sigurno zna kako da igra protiv Zvezde.

2. minut - Utakmica je krenula sa dosta grešaka sa obe strane i nije čudo što na semaforu posle dva minuta stoji samo 2:2. Dosta nervoze, što je i razumljivo, ulog je veliki. 

Kreće utakmica:

Petorka Zvezde: Bolomboj, Hanga, Mitrović, Lazić, Teodosić.

Ka prestonici Grčke krenulo je 14 igrača, a među njima je i Nikola Topić koji je ponovo zadužio dres Crvene zvezde.

- Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima (Asvel, Monako i Olimpija prim. aut). Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma koncentrisani, ako izgubimo koncentraciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč - rekao je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike