Od ljutog protivnika za Jokića došlo najveće priznanje: Veliki Srbin nije folirant i ne traži da mu se sviraju bacanja! (VIDEO)

27.12.2023

09:21

0

Autor: D. P.

Šta bi rekao trener Golden Stejta Stiv Ker

Od ljutog protivnika za Jokića došlo najveće priznanje: Veliki Srbin nije folirant i ne traži da mu se sviraju bacanja! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Jedan od najboljih visokih košarkaša u NBA, centar Majamija, Bem Adebajo, izrekao je niz pohvala na račun Nikole Jokića i to baš u momentu kada se vodi velika polemika u SAD oko toga da li sudije na drugačiji način gledaju Srbina ili ne.

Opšte je poznato da Jokić često krvavih ruku napušta dvorane, a uprkos tome izveo je oko 100 slobodnih bacanja manje od Džoela Embida.

Nešto se, ipak, promenilo, pa je na poslednjoj utakmici protiv Golden Stejta čak 18 puta izvodio slobodna bacanja i to je odmah pokrenulo polemiku kod navijača.

Adebajo na pitanje o tome koga je najteže čuvati otvoreno je pričao u podkastu Majka Milera i dojučerašnjeg saigrača Udonisa Haslema:

 

 

 

- To mora biti veliki Srbin - rekao je na početku Nigerijac po ocu, rođen u Njujorku.

- Čovek je nestvaran. On ne trči brzo, ne skače - upao mu je u reč Haslem.

- Ono što najviše cenim kod njega, on ne folira padanje! Momci pokušavaju da prodaju fore da bi im se svirali faulovi, ali on ne ide na to da bi dobio 16-17 slobodnih bacanja. On ide na obruč!

 

 

Za razliku od Adebaja, trener Golden Stejta Stiv Ker izjavio je da je meč sa Nagetsima bio odvratan za gledanje zbog sudijskog kriterijuma koji nije tolerisao odbranu njegovih igrača na Nikoli Jokiću.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike