Prve reči Džejlina Smita nakon dolaska u Partizan! Ne dešava se često da igraš za trenera kakav je Željko Obradović!

25.12.2023

14:29

0

Autor: G. F.

Novi košarkaš crno-belih spreman da se podredi klubu

Prve reči Džejlina Smita nakon dolaska u Partizan! Ne dešava se često da igraš za trenera kakav je Željko Obradović!
Džejlin Smit - Copyright Printscreen/X/monicaann01

Košarkaški klub Partizan od Nove godine biće jači za Amerikanca Džejlina Smita.

Očekuje se da iskusni igrač može brzo da se prilagodi sistemu crno-belih, a u svom prvom itnervjuu kao igrač Partizana ispričao je mnogo zanimljivih stvari.

- Osećam se dobro, ispred mene je novo poglavlje. Imam prijatelje iz Srbije koji su mi rekli mnogo toga lepo o zemlji, Beogradu. Jedva čekam da dođem i da porodica bude uz mene - rekao je Smit za mozzartsport, pa nastavio:

- Jedan moj dobar prijatelj sa koledža se oženio Srpkinjom. Njen otac mi je govorio mnogo toga o Srbiji i svidelo mi se.

DOBRIĆEVE PRIČE O NAVIJAČIMA

U Virtusu je Smit bio saigrač sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Ognjenom Dobirćem.

- Da, da... Stalno mi priča o atmosferi u Beogradu, kako je igrati večite derbije. Rekao mi je da je su utakmice posebno naelektrisane. Atmosfera je sjajna, to mi je rekao, ali gledao sam utakmice i preko televizije, zaista sam oduševljen.

Objasnioje Smit i kako je došlo do toga da zaduži crno-beli dres.

- Nisam igrao u Virtusu, pa sam svom novom agentu Teriju (Arčeru) rekao da je vreme da idem. Onda se pročulo da želim da idem. Posle duplog kola u Evroligi pre dve sedmice trener je prestao da me koristi na parketu. Posle toga moj agent je stupio u kontakt sa Partizanom, da se raspita kakva je situacija pošto je znao da ekipi treba igrač na pozicijama jedan i dva. Na kraju je sve ispalo savršeno.

PANTER, LEDEJ, NANELI...

Nasmejao se Džejlin Smit kada je dobio pitanje šta ga je najviše privuklo Partizanu.

- Ah, čoveče, imaju igrače... Panter, naneli, Ledej... Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović. Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno!

Novi igrač Partizana kaže i da još ne zna kakvu će ulogu dobiti u svom novom timu.

- Nisam još pričao sa Željkom, verujem da će se to desiti u narednim danima, da dobijem više informacija o ulozi koja mi je namenjena. Vidim da su bili u dobrom momentu, a ja ću se potruditi da donesem sve što mogu i što treba ekipi. Ne bih voleo da poremetim hemiju tima, već da budem neko ko će da pomogne ekipi kako god je to moguće.

SISTEM ŽELJKA OBRADOVIĆA

Ipak, ima želju kada je u pitanju njegova uloga na parketu.

- Iako sam kombo bek, nesebičan sam igrač. Mogu da budem i plejmejker u nekim intervalima. Pokušaću da kroz svoju igru uključim sve oko sebe, da ih dovedem u dobru poziciju. To je ono što bih voleo da napravim kada sam na parketu. Možda im zato nedostaje plej, ali kod Željka Obradovića to nije ključno jer svi maltene mogu da budu kreatori, Panter, Naneli, čak i Ledej... Svi mi možemo da organizujemo igru. Takav je Željkov sistem, već je važno da neko iskoči i preuzme odgovornost kada ne ide - kaže Smit, pa pojašnjava:

Partizanu nije potreban sada neko ko mora da nosi teret napada, jer ima Pantera, Nanelija, Ledeja i ostale. Panter je neko čije ime govori za sebe. Voleo bih da igram kako umem, da uključim sve oko sebe i podignem ekipu. Cilj mi je da budem timski čovek Partizana. Sama činjenica da ću igrati sa svim tim momcima me već čini zadovoljnim!

Za kraj se Smit prisetio i kako je bilo igrati pred 20.000 navijača u Beogradu, odnosno šta će mu značiti to što će sada biti na njegovoj strani.

- Sada ću dobiti jak vetar u leđa za sve što budem radio na terenu. Jako je bilo teško igrati u takvoj atmosferi, ne možeš da čuješ ni svoje misli kada navijači počnu da prave galamu. Sada, kada imam tako nešto iza sebe daće mi veliki podsticaj za budućnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike