Mijailović i Savić poželeli sreću: Predsednik o ciljevima i navijačima, direktor o prelaznom roku i Novici

09.08.2021

13:01 >> 14:18

0

Crno-beli počeli pripreme

Mijailović i Savić poželeli sreću: Predsednik o ciljevima i navijačima, direktor o prelaznom roku i Novici
ostoja mijailovic 3 - Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana su počeli pripreme za predstojeću sezonu. Uvodnom treningu prisustvovali su i predsednik kluba iz Humske, Ostoja Mijailović, kao i sportski direktor.

– Imamo čast da Željku Obradoviću i ekipi poželimo mnogo sreće. Poželeo sam im da ostvare zacrtane rezultate, a svima je jasno koji su ciljevi ove sezone. Klub će da obezbedi maksimalnu podršku, da bude sve na vreme, da svako radi svoj posao. I da se sledeće godine ponovo vidimo ovde sa ispunjenim ciljevima. Sa druge strane, znamo da je konkurencija veoma jaka.

Ali verujem u Obradovića, stručni štab i ove momke. Tim ćemo da kompletiramo u narednim danima. Očekuje nas zanimljiva sezona, ali je važno da se situacija sa korona virusom koliko-toliko smiri. Partizan ima veliku armiju navijača, pre svega košarkašku. Svi smo videli koliko su nam navijači nedostajali prošle godine. Igrači koji dođu u klub dosta su emotivno vezani za klub i navijače, jer Partizan je emocija i porodica – kazao je Mijailović, a zatim objasnio kakva je situacija sa sezonskim kartama.

 

– Kroz nekoliko dana će biti puštene u prodaju, ali su nam kapaciteti ograničeni. Jednostavno, u “Pioniru” (dvorana “Aleksandar Nikolić”) ne možemo da primimo više od šest hiljada navijača. Moramo da imamo i dnevne karte. Želimo da se ne ogrešimo ni o koga. Kada vam dođe 20 hiljada u “Arenu” ili devet u “Pionir”, to je teško obezbediti.

Moramo da vodimo računa o bezbednosti. Ljudi koji su podržavali klub kada to niko nije hteo, imaće prednost. Prvo će njima biti ponuđene ulaznice. Savetujem sve da kupe ulaznice na vreme. Svakodnevno imamo po nekoliko desetina poziva u klub da se ostave karte, ali izvinjavam se navijačima jer ćemo pored sezonskih karata morati da ostavimo i određeni broj za slobodnu prodaju.

Obradović se vratio posle 30 godina, i neki navijači koji su izgubili poverenje sada cene ovaj veliki potez kluba. Poželeće da gledaju utakmice Partizana koje će biti spektakl. Vidite kakva je medijska pažnja i kakve smo igrače doveli. Očekujemo drugačiju sezonu – zaključio je Mijailović, a o planovima je govorio i Savić.

– Najbitnije je da se ekipa okupi što pre i nadamo se da ćemo da se radujemo na kraju sezone. Zadovoljan sam do sada odrađenim. Trenera smo doveli u junu. Da smo to ranije uradili, verovatno bismo sada imali kompletiran tim – kazao je Savić i dodao da prelazni rok nije završen.

– Dovešćemo igrače za koje mislimo da mogu da pomognu. Jedno je potpisati igrače, ali mi moramo da napravimo tim. Imamo najboljeg trenera u Evropi.

Savić je potvrdio da će oproštaj Novice Veličkovića uveličati i prvak Evrope, Anadolu Efes.

– Partizan je primer kako se treba odnositi prema bivšim igračima. Novica je zadužio Partizan i po svemu što je dao, to je i zaslužio. Hvala i Efesu što je pristao da dođe. Promenili su kalendar, a i mi ćemo moći da vidimo gde smo – zaključio je nekadašnji reprezentativac, uz potvrdu da će se igrati na turnirima u Istanbulu i Atini.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike