Partizan je patio u Valensiji! Obradoviću je drago da se tim prilagodio: "Jutros sam im to govorio!"

19.12.2023

23:32

0

Autor: P.K.

Trener crno-belih čuva emocije, ali je jako srećan posle dramatičnog trijumfa

Partizan je patio u Valensiji! Obradoviću je drago da se tim prilagodio: "Jutros sam im to govorio!"
Obradović pred novinarima - Copyright Printscreen/YouTube/Valencia Basket

Partizan je odigrao pravi rat i prošao kroz pravu dramu u Valensiji, ali je na kraju ostvario važnu pobedu, petu uzastopnu u Evroligi.

Kao i uvek, Željko Obradović je bio miran posle meča pred novinarima.

Ovo su njegove prve reči:

- Veoma teška utakmica, kakvu smo očekivali. Znali smo jako dobro kako Valensija igra u Evroligi i pokušali smo da se prilagodimo tom stilu igru. Igrali smo jako dobro defanzivno, sa mnogo mogućnosti da pretrčimo teren, ali u nekim trenucima nismo imali strpljenja. Drugi problem bio je ofanzivni skok Valensije. Ali, kako bilo, mislim da smo zaslužili pobedu, čestitam mojim igračima i još jednom se zahvaljujem neverovatnim navijačima koji nas prate svuda po Evropi.

Valensija je poznati odbrambeni tim, a Partizan jedan od najboljih ofanzivnih. Španske novinare je zanimalo kako je Obradović "ubedio" svoje igrače da postanu "drugi najbolji defanzivni tim u Evroligi".

- Bilo je jasno da je to jedini način da se pobedi ovde. Ovog jutra sam rekao da će biti takva utakmica. Nama je svejedno, moramo da se borimo da pobedimo na ovaj ili onaj način i ponosan sam na svoj tim jer smo to postigli. Ne govori se uvek da mi nismo defanzivni tim. Možda je to istina u nekim utakmicama, verujem da se poboljšavamo.

Odmah je nastavio:

- Očigledno je da igramo mnogo bolje, ali i u napadu, ne? I kao što sam rekao, postoje načini da se pobedi utakmica, večeras je to bilo tako, morali smo da patimo i igramo veoma čvrsto u odbrani. Prilagoditi se, pokušati da zgrabimo utakmicu i pobedili smo, veoma sam srećan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike