Izabran je MVP Evrolige, Partizanov Amerikanac nije daleko iza!

16.12.2023

13:53

0

Autor: D. N.

PAO je pobedio na gostovanju Asvelu, a crno-beli Žalgirisu

Izabran je MVP Evrolige, Partizanov Amerikanac nije daleko iza!
Copyright MN Press

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Asvel u utakmici 14. kola Evrolige. Na gostovanju u Francuskoj PAO je slavio sa 89:81, a Kostas Slukas je zahvaljujući odličnoj partiji izabran za najkorisnijeg igrača.

Titula MVP-ja mu je pripala na osnovu učinka od 18 poena, 12 asistencija (rekord karijere), pet skokova i jedne ukradene lopte. To je bilo dovoljno i za indeks 29. Inače, do sada je odigrao 365 evroligaških utakmica, a učestovao je i u akciji koja je među deset najboljih u ovom kolu.

Takođe, ovo mu je treće MVP zvanje ukupno, a u Evroligi igra već 13 godina. 

Slukasov indeks je bio manji od Kinana Evansa (38), ali pošto je njegov Žalgiris izgubio od Partizana, nagrada je pripala Slukasu. Imao je učinak od 33 poena (rekord karijere), tri skoka, četiri asistencije i jedne "krađe".

Na trećem mestu po učinku je bio Pi Džej Doužer (indeks 27) čiji je doprinos u pobedi crno-belih bio veliki. Ubacio je 16 poena, uz sedam asistencija (rekord karijere), četiri asistencije, dve krađe i jedne blokade.

Kada je reč o najboljim strelcima, kao što je rečeno, to je bio Evans, sa 33 poena. Najviše skokova je upisao Tajrik Džons iz Anadolu Efesa - 16. Najviše lopti je "podelio" Kodi Miler-Mekintajer iz Baskonije - 13.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike