Kakav Jokić, strašan Džoker! Tripl-dabl već u trećoj četvrtini, još jedan rekord upisan! (VIDEO)

15.12.2023

07:21

0

Autor: A. S.

Naravno, Nagetsi su ispoštovali ovu partiju i slavili

Kakav Jokić, strašan Džoker! Tripl-dabl već u trećoj četvrtini, još jedan rekord upisan! (VIDEO)
Jokić u duelu sa Bruklin Netsima - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Još jedna fenomenalna noć je iza košarkaša Denver Nagetsa, još jedan rekord nalazi se pored imena Nikole Jokića.

Aktuelni šampioni NBA lige noćas su savladali ekipu Bruklin Netsa rezultatom 124:101, a Jokić je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario najmanje 10 tripl-dablova u sedam vezanih sezona!

Nakon drame u prethodnom meču, kada je Nikola Jokić isključen zbog razgovora sa sudijama, sada su Nagetsi pokazali igru koja im je donela titulu u prošloj sezoni, a rođeni Somborac je dominirao na terenu.

Kako da su igrači Majka Melouna noćas rešili da celoj ligi pokažu da će igrati najbolju košarku i kada su sudije na strani rivala, opravdano ili ne, pa su protiv Netsa pokazali silu. Bruklin je samo dva puta uspevao da izjednači i to u prvoj četvrtini, dok je Denver već u drugom kvartalu imao dvocifrenu razliku, pa je bilo jasno u kom smeru se kreće duel.

Nizali su se sjajni napadi i zakucavanja o kojima će se govoriti. Najpre je u drugoj deonici Jokić povukao kontru, koju je zakucavanjem iza leđa, završio Aron Gordon. To nije bilo sve od spektakla koji je domaća ekipa prikazala navijačima u punoj Bol areni.

Kristijan Braun je takođe imao fenomentalno zakucavanje, iz punog trka, pa su društvene mreže pune atraktivnih poteza sa ovog meča.

 

 

Jokić je tripl-dabl upisao još u trećoj četvrtini, kada je imao 18 poena, 13 skokova i 10 asistencija, a meč je završio sa 26 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

Nikola je tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario najmanje 10 tripl-dablova u sedam vezanih sezona. Inače, samo tri igrača su uspela da ostvare 10 i više tripl-dablova u prvih 25 duela u sezoni. Rasel Vestrbruk je to učinio dva puta, a legendarni Oskar Robertson jednom.

REZULTATI:

Boston - Klivlend 116:107

Majami - Čikago 116:124

Dalas - Minesota 101:119

Denver - Bruklin 124:101

Portland - Juta 114:122

Sakramento - Oklahoma 128:123

LA Klipers - Golden Stejt 121:113

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike