Dejvis vodio Lejkerse do prve titule! Lebron MVP! (VIDEO)

10.12.2023

07:31

0

Autor: A. S.

NBA sezona postaje naročito zabavna

Dejvis vodio Lejkerse do prve titule! Lebron MVP! (VIDEO)
Košarkaši Lejkersa slave prvu titulu NBA Kupa - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Maule

Početak nove NBA sezone, protekao je i u znaku prvog NBA Kupa, koji je dosta uticao na raspored, a okončan je noćas i to titulom Los Anđeles Lejkersa!

Slavni sastav iz Grada anđela u finalu je bio bolji od Indijane sa 123:109 i tako se bar malo iskupio navijačima za neuspeh u prošloj sezoni. Ovom titulom, Lejkersi su ušli u istoriju NBA. 

Očekivano ili možda ne, ali Lejkerse su i noćas, kao i u većem delu sezone predvodili iskusni Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Veliko finale igrano je u Las Vegas, gradu poznatom kao svetskoj prestonici zabave i igre na kreću, ali interesantno da je noćas nisu imali nijedan ni drugi tim. I dok Lejkersi nisu uspeli čitavih 35 minuta da pogode za tri, već su se oslanjali na igru Dejvisa pod košem, Indijana je kuburila sa svih pozicija.

Ipak, i tako su uspeli da finiš učine interesantnijim, pa su poslednju deonicu otvorili serijom i prišli na -3. Međutim, nisu dugo zadržali taj ritam, pa su se oprostili od iznenađenja.

Dejvis je meč okončao sa 41 poenom i neverovatnih 20 skokova, dok je Lebron, koji je rano ušao u problem sa faulovima, postigao 24 poena i 11 skokova.

Indijana se oslanjala na Tajrisa Halibartona, ali samo uz pomoć Benedikta Maturina, nije uspeo da zaustavi šampionski tim. Na kraju su postigli po 20 poena, što je bilo nedovoljno.

MVP priznenje otišlo je u ruke Lebrona Džejmsa, jer se gledao ukupan učinak na NBA kupu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike