Jokić pokazao da je samo čovek! Amerikanci se naslađuju jadnom statistikom Somborca (VIDEO, FOTO)

09.12.2023

08:46

0

Autor: D. P.

Loš period za srpskog asa

Jokić pokazao da je samo čovek! Amerikanci se naslađuju jadnom statistikom Somborca (VIDEO, FOTO)
Copyright Tanjug/AP

Nikola Jokić ne pruža poslednjih desetak dana igre na vrhunskom nivou koji je godinama održavao, što samo pokazuje da i najboljima dođe jedan period u karijeri kada treba zatražiti mali "brejk" za odmor ili preispitivanje da bi se našli drugi razlozi zastoja.

Nagetsi su poraženi pred svojim navijačima od Hjustona sa 114:106, a Jokić je zaustavljen na 23 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Jokić ne samo da trenutno kuburi sa procentima šuta za dva poena, već se čini da je najveći pad napravio igrom u odbrani, koja mu ni pre nije bila jača strana.

Njegova uspela kopija iz Turske, mladi Alperen Šengun izgledao je dominantno u duelima, prebrz da bi ga sam zaustavio.

 

 

Srećom, pa Turčin nije previše forsiran od saigrača, tako da njegovih 17 poena, deset skokova i sedam asistencija za 34 minuta nije izgledalo toliko kompromitujuće za našeg asa.

Naravno, ovaj loš period nije mogao da prođe bez naslađivanja onih koji nikad nisu bili ljubitelji njegovog stila igre.

Traži se najbolji statistički ugao da bi najboljeg igrača Denvera dodatno ponizili, pa se tako navodi njegov šut u poslednjih šest četvrtina utakmice od 10/40 za dva poena, njegov učinak iz dve utakmice porede sa izvesnim Džordžom Mikanom, koji je 50-ih godina imao oko 20 odsto za šut nasrpam njegovih 31 posto...

Videćemo da li će sve ovo što je preplavilo društvene mreže od armije američkih košarkaških navijača uticati na Jokićevu motivaciju da iz ove minus faze što pre izvede i sebe i ekipu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike