Topić na ceni! Zlatni Orao oduševio svet, već "napredovao" na draftu!

28.11.2023

10:48

0

Autor: A. S.

Predviđaju mu blistavu budućnost

Topić na ceni! Zlatni Orao oduševio svet, već "napredovao" na draftu!
Nikola Topić - Copyright abaliga/Dragana Stjepanović

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić, malo po malo osvaja svetsku javnost. I dok se odlučio da dres Crvene zvezde zameni za Megin, gde će imati veću minutažu i moći da igra i dokazuje se, sve češće se govori o predstojećem NBA draftu i njegovom izlasku.

Iako tek punoletan plejmejker, na terenu se njegove godine ne mogu videti. Zrelom igrom je Srbiji i doneo zlato na Evropskom prvenstvu, pa je potpuno zasluženo kući poneo i MVP nagradu.

A dok se kali u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, stigle su i nove projekcije za predstojeći draf i da, Srbin je napredovao!

Ispred srpskog košarkaša, prema prognozama portala "Bleacher Report" je samo jedno ime, Ron Holand, a Topić zauzima visoko drugo mesto!

- Topić je jedna od najvećih priča za predstojeći draft i sve više deluje kao da mu je mesto među top 5 pikova. Stalno zadaje probleme odbranama sa svojim driblinzima, dodavanjima, poentiranjem i pogađanjem sa poludistance. Podseća na Šeja Gildžusa-Aleksandera po načinu kreacije i veštinama, promeni brzine, eksplozivnosti i košarkaškoj inteligenciji. Odlično vidi teren i 'čita' odbrane u 'pik en rol' situacijama. NBA timovi će verovatno početi da ignorišu neke limite u smislu atleticizma i defanzive, posebno ako nastavi da pruža ovakve partije u napadu i ako popravi procente šuta - navodi se između ostalog u tekstu.

Za to se izborio i odličnim partijama u dresu Mege, gde u proseku beleži 18,8 poena, 7 asistencija i 3,3 skoka po utakmici, a autor teksta na pomenutom portalu, već ga vidi u dresu Vašingtona. 

Jasno je, ima vremena i do drafta, a i na draftu, ali Srbija ne treba bežati od informacije da ima novu zvezdu u nastajanju!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike