Igramo karte, on sedi sam, šta radiš tu Tope? - Zamišljam kako dižem pehar! Trener otkrio kakvu glavu ima mladi Nikola Topić! (VIDEO)

24.11.2023

13:01

0

Autor: A. S.

Samo je Dobrić imao bolje rezultate od Topića

Igramo karte, on sedi sam, šta radiš tu Tope? - Zamišljam kako dižem pehar! Trener otkrio kakvu glavu ima mladi Nikola Topić! (VIDEO)
Nikola Topić - Copyright Fiba.basketball

Osvojio je srpsku javnost ovog leta mladi Nikola Topić. Partijama koje je prikazivao u dresu reprezentacije do 18 godina, malo koga je ostavio ravnodušnim, a prilikom rada u nacionalnom timu, dobro ga je upoznao i pomoćni selektor Marko Dimitrijević.

Prvi trener kraljevačke Sloge gostovao je u podkastu Jao Mile, kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića i pored brojnih aktuelnosti i zanimljivosti, govorio i o mladom Topiću.

- Onako kad ga vidiš, on je bio Zvezdin igrač u tom trenutku. Ja kažem kumu Dozetu, sviđa mi se ovaj Topić mnogo, ali nešto mi telo njegovo nekako nije. Kaže, znaš ti da samo Dobrić ima bolje rezultate od njega na testiranju - iznenadio se Dimitrijević, a onda i uverio:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jaomile_podcast

 

- Ja nisam mogao da verujem, dok nisam video. To je takvo ubrzanje, takva promena ritma, neverovatno nešto. Kontrola lopte, ne mogu da ti opišem, zaista. Kontrola utakmice, zna gde su mu igrači, zna gde je trener, zna gde je ko u publici, kao da ima 26 godina, kao da je iskusan igrač, tako se ponaša i tako i igra. To se vidi i sada. Ne beži od odgovornosti što je najvažnije za jednog mladog igrača, a i mislim da je izabrao pravi klub u kome će da se razvija do kraja.

Nahvalio je Dimitrijević mladog igrača, a potom i otkrio kako su letos tekle pripreme za Evropsko prvenstvo, na kome je Srbija osvojila zlato, a Topić bio proglašen MVP-jem turnira.

- Pazi, ne zaboravljam dugove, ima vremena, videćemo se. Ona, noissete, ja volim onu, topljeni lešnjaci - rekao je Dimitrijević, a Ilić je upitao:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jaomile_podcast

 

- 300 grama ili ova 90?

- Ne biram, ona ionako neće da bude pojedena.  Ja hoću da imam, da jednom kad igra NBA, da kažem ovo NBA igrač i da potpiše naravno - objasnio je trener uz osmeh, pa nastavio svoju priču: 

- Jedno veče u hotelu, mi smo se skupljali stalno na recepciji, igrali smo karte i on sedi sam, i Đole Carević ga pita - Šta radiš tu Tope? Kaže - Zamišljam kako dižem pehar! To je drugi, treći dan priprema, Hoću da ti kažem koja je to glava, za jednog mladog momka, mislim da to govori sve o njemu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike