Evroliga je bogatija za lepoticu od 140 miliona evra! Asvel se pohvalio novom dvoranom! (VIDEO)

22.11.2023

23:06

0

Autor: A. Š.

Francuski klub napravio je veliki korak ka trajnom učešću u elitnom takmičenju

Evroliga je bogatija za lepoticu od 140 miliona evra! Asvel se pohvalio novom dvoranom! (VIDEO)
Copyright Twitter/LDLC Arena

Ono što je godinama unazad tiha patnja košarkaških klubova sa ovih prostora večeras je ostvario francuski Asvel, otvaranjem velelepne dvorane u kojoj će odsad dočekivati najbolje i najveće ekipe na Starom kontinentu.

Klub u vlasništvu legendarnog NBA asa i bivšeg francuskog reprezentativca Tonija Parkera otvorio je vrata navijačima, ali i ljubiteljima košarke širom Evrope i sveta, „LDLC Arene“, objekta čija je izgradnja koštala 140 miliona evra i koji je napravljen po najvećim svetskim standardima.

- Ovo će biti jedna od najlepših dvorana na svetu.  Njeno otvaranje je kulminacija napornog rada u prethodnoj deceniji. Ovo je bila neverovatna avantura i u novu Arenu ću ući sa puno emocija. Osvojili smo mnoge titule, izgradili akademiju, ali ne završava se svaki dan ovako veliki projekat – nije krio uzbuđenje, ali ni zadovoljstvo i ponos, Parker.

„LDLC Arena“ će za košarkaške mečeve imati kapacitet od 12.000 mesta, dok će na koncerte moći da uđe 16.000 ljudi. Na krovu dvorane nalazi se 6.000 kvadratnih metara solarnih panela, a hala je sposobna da automatski reguliše unutrašnju temperaturu kako bi se gledaocima pružio maksimalan užitak tokom gledanja utakmica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike