Pričao sam sa porodicom, ovo je bila prava odluka! Toni objasnio kako je došlo do smene brata Ti Džeja, otkrio ko su nove opcije

21.10.2023

12:43

0

Autor: A. S.

Igrači nisu želeli sa Zvezdanom, Ti Džej je imao podršku, ali je Toni na kraju doneo odluku

Pričao sam sa porodicom, ovo je bila prava odluka! Toni objasnio kako je došlo do smene brata Ti Džeja, otkrio ko su nove opcije
Toni i Ti Džej Parker - Copyright Profimedia

Asvel je u novu evroligašku sezonu ušao znatno sporije nego što to priželjkuju navijači i ljudi u klubu. Nakon četiri kola, imao isto toliko poraza, pa je moralo doći do promena. Tako se i dogodilo ono što se šaputalo, Ti Džej Parker je dobio otkaz na mestu trenera.

Ništa to ne bi bilo čudno da to nije učinio predsednik kluba, inače njegov rođeni brat, Toni Parker.

Tako je ovaj, inače prvi otkaz u sezoni, iznenadio, a Asvel sada traga za novim trenerom. Ponovo se pominju neka imena, a legendarni košarkaš i četvorostruki šampion NBA lige je rešio da sruši glasine i sve otvoreno iznese.

- Bilo je vreme za promenu, doživeli smo neke užasne rezultate, neprihvatljive. Ja sam strpljiva osoba. Rastao sam se sa Zvezdanom Mitrovićem posle godinu i po dana, jer igrači nisu želeli da igraju za njega, to sada nije bio slučaj. Svi igrači su podržavali Ti Džeja, ali je odluka bila moja - jasan je Toni, a potom je dodatno obrazložio odluku:

- Potrebna nam je šok terapija, nova vizija, novi trener. Tim ne može da pokaže sav potencijal, hemija nije bila prava, vreme je da pokuša da se spasi sezona. Imamo talentovan tim, samo je potrebno da neko drugi bude za kormilom. Verujem u ovaj tim, mnogi igrači nisu igrali na svom nivou od početka sezone. Naravno da mi je sve ovo teško palo, ali sam uvek pričao da ću donositi prave odluke za klub. Svi znaju koliko sam blizak sa porodicom i sa bratom, ali je to bila prava odluka. On je razumeo, pričao sam i sa članovima porodice, znaju i oni da je teško zadržati ovakav posao dugo. On je bio na udaru kritika i surovih komentara koji su ga ojačali i siguran sam da će mu to pomoći na budućem poslu, bilo to u Evroligi ili NBA.

Među imenima koja se pominju za novog trenera Asvela je i Gordon Herbert, selektor Nemačke, a Parker je priznao da je razgovarao sa njim.

- Pričao sam sa Serđom Skariolom i Gordonom Herbertom, on je naša prva opcija, nikad nisam razgovarao sa Anderom Trinkijerijem. Čekamo da postignemo dogovor sa košarkaškim savezom Nemačke koji razmatra opcije. Ako sve bude kako treba, Gordi će biti ovde u ponedeljak. Ako ne, probaćemo sa nekim drugim trenerom. Što se dogovora sa njim tiče, može da nastavi da vodi reprezentaciju, da radi oba posla, čekamo odgovor saveza - zaključio je Toni Parker.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike