Partizanovi porazi i povrede! Anđušić ne gubi nadu pred gostovanje u Turskoj, zna šta je recept za dobru igru (VIDEO)

22.11.2023

14:14

0

Autor: P. K.

Crno-bele u petak očekuje gostovanje posle neuspeha u AdmiralBet ABA ligi

Partizanovi porazi i povrede! Anđušić ne gubi nadu pred gostovanje u Turskoj, zna šta je recept za dobru igru (VIDEO)
Copyright 24sedam

Košarkaše Partizana u petak očekuje nova utakmica u Evroligi. Ekipa Željka Obradovića gostovaće Anadolu Efesu, a Danilo Anđušić je pohvalio narednog rivala.

- Očekuje nas veoma jaka utakmica sa jakim protivnikom kojio to do sada nije pokazao u punom sjaju. Radi se o vrhunskim igračima i neće biti nimalo jednostavno tamo. Mi idemo sa ciljem da pobedimo u gostima i da odigramo što bolje. Znamo gde grešimo, posebno sada u Ljubljani (poraz od Cedevita Olimpije prim. aut). Nadamo se i da ćemo to da primenimo i u praksi - kazao je na početku razgovora sa novinarima Anđušić.

Usledilo je pitanje o tri vezana poraza i koliko to utiče na samopouzdanje.

- Nismo ni očekivali ni želeli, ali je sezona duga i ima mnogo utakmica. Naravno, da neke od tih utakmica nismo smeli da izgubimo, ali danas svi igraju košarku. Svi imaju dobre igrače i ukoliko nismo na maksimumu, svako može da nas ugrozi. Desili su se ti porazi, a posebno smo u Ljubljani primili mnogo poena. To ne smemo da dozvolimo u budućnosti. Znamo da mi možemo da damo mnogo poena, ali treba da idemo i korak dalje i u odbrani. Kada se to desi igraćemo sjajnu košarku.

Dodatni problem su i povrede, a poslednja je lom nosa Alekse Avramovića.

- Nije lako, ali igra se utakmica za utakmicom, na svaka dva dana i nema mnogo vremena za razmišljanje. Utakmicu u Ljubljani smo već zaboravili. Radili smo analize, znamo gde smo grešili i to je najbitnije. Okrećemo se novim utakmicama i nije nam svejedno što su odsutni Kevin (Panter), Trifa (Trifunović) i sada Aleksa (Avramović). I pre smo imali problema, pošto je Smajli (Smailagić) bio odsutan.

Nadam se i da će ti problemi sa povredama srede. I oni su vraćaju i mnogo je lakše kada je ceo tim na raspolaganju. Opet, mi koji igramo ne razmišljamo o tome i trudimo se da damo maksimum. I da pobeđujemo. Jer znamo šta je recept za dobru igru - rekao je Anđušić i osvrnuo se na greške koje su pravljene u prethodnim mečevima.

Ali optimizam i dalje postoji.

- Verujem da je stvar koncentracije. Ali za neke stvari je potrebno vreme, ali kada klikne biće prava stvar. Ne bih da se vraćam i da pričam šta je bilo. Bili smo u sličnim situacijama, ali čim smo uspostavili ono što smo hteli na parketu sve je počelo da funkcioniše bolje. Verujem da će tako biti i ove sezone - zaključio je Anđušić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike