Partizan nema vremena ni da pati, ni da se raduje: Obradović otkriva šta je tim jedino mogao da uradi

16.11.2023

17:14

0

Autor: P.K.

Trenera manje brine poraz od nekih drugih stvari

Partizan nema vremena ni da pati, ni da se raduje: Obradović otkriva šta je tim jedino mogao da uradi
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Mega/Emilija Jovanović

Partizan je neočekivano vezao dva poraza. Posle šokantno izgubljene utakmice protiv Igokee, crno-beli su dobro počeli, pa stali protiv Bajerna u Minhenu.

Ipak, vreme za analize nema, jer već u petak dolazi Alba, ekipa koja prosto mora da se pobedi.

Željko Obradović kaže da tim prosto nema vremena ni da se raduje, ni da tuguje.

- Dva poraza uopšte nisu bitna. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam fali.

Jedan od glavnih problema Partizana je nedostatak konstantnosti u igri, uprkos tome što tim ume da bude veoma ubedljiv na terenu.

- Što imamo uspone i padove tokom utakmica i, naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica treba da se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije.

Obradović je rekao da su igrači spavali "par sati", došli avionom i odradili jedan trening.

- Jedini moguć: analiza prethodne utakmice i priprema za ovo što nas čeka.

Alba je poslednja na tabeli, ima samo jednu pobedu u prvih osam kola. U utorak je stigla -15 protiv Asvela, povela, ali je ipak izgubila. Obradović, međutim, poštuje rivala.

- Ozbiljna utakmica, bez obzira što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice je izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno.

Novinari su ga pitali za taj loš finiš u meču protiv Bajerna.

Uvek kada je duplo kolo, postavlja se pitanje kako pripremiti ekipu.

- To je samo stvar glave. Naravno da ću ja kao trener voditi računa o minutaži i svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu, bez ozbira što je u 48 sati... Ovo danas je bilo pokazivanje i prikazivanje. Napravili su dobro istezanje posle puta i nikakav napor ne postoji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike