Laso posle Partizana hvalio beogradske večite rivale, između redova i Grobare: Ovo je bio domaći teren… Nekako!

16.11.2023

00:36

0

Autor: A. Š.

Iskusni španski strateg u neizvesnoj završnici nadmudrio nekadašnjeg učitelja

Laso posle Partizana hvalio beogradske večite rivale, između redova i Grobare: Ovo je bio domaći teren… Nekako!
Pablo Laso - Copyright YouTube/Euroleague Basketball

Posle četiri uzastopna poraza vratio se Bajern na trijumfalni put. Iako bez Isaka Bonge i Andreasa Obsta, izabranici Pabla Lasa su u Minhenu savladali Partizan, koji se u „BMW parku“ osećao kao kod kuće…

Upravo je gromoglasna podrška „grobara“ bila i jedna od tema Lasovog izlaganja posle meča.

- Ovo je bilo domaćinstvo... Nekako... Ali bitno je da smo na kraju uspeli da ostvarimo pobedu. Nekoliko utakmica smo bili blizu, ali smo ih ispustili. Ovo je veoma dobra pobeda i uticaće pozitivno na naše samopouzdanje – kazao je iskusni španski srtateg pa dodao:

- Čestitam svojim igračima, mislim da su igrali sa puno hrabrositi, zaista su pokušali. Prva četvrtina nije bila dobro i odbrambeno i napadački, ali imali smo šuteve. To je košarka, nekad pogađaš nekad ne. Od drugog poluvremena su dobro razumeli kako trebamo da igramo protiv Partizana. Poslednjih 30 minuta su bili veoma kompletni.

Istakao je nekadašnji trener Reala da je njegov tima večeras mogao da bude i u većem minusu od 10 poena, koliko su crno-beli imali krajem prve i početkom druge deonice.

- Samo smo ih čekali, nismo imali kontrolu. Imali smo sreću da smo pogađali šuteve, da nismo bili bismo u zaostatku od 20 poena. Nisam bio srećan performansom. Od tada smo igrali daleko bolje i u odbrani i u napadu. Manje smo gubili loptu, bolje smo postavljali blokove i generalno smo bolje igrali – rekao je Laso, koji nije želeo da ističe pojedinačne heroje večerašnje pobede.

- Moji momci su bili za to da dobiju utakmicu, bez obzira da li su igrali dobro ili loše. Bitno je bilo da su svi pratili plan i da su bili fokusirani. Ne mogu reći da je jedan igrač bio dobar i tako da zanemarim ostale. Ok Francisko, Edvards, Ibaka. Ovo je timski uspeh, za mene je i Karčekov odigrao odlične minute, bio je energičan, 16-godišnjak koji izađe na teren i igra bez straha. Veoma sam srećan zbog njega i zato ne mogu da izdvojim samo jedno ime, ovo je bio timski posao.

Na kraju, Laso se osvrnuo na timove koje su ove sezone skockali Partizan i Crvena zvezda.

Mislim da su oba tima veoma talentovana. Zvezda je potpisala veoma iskusne igrače, Teodosića, Tobija, igrače koji su dugo u ligi. Mislim da Partizanu treba još malo vremena. Doužer je nov, Kaminski je nov, Kaboklo je nov. Trebaće im vremena da budu najbolji. Takođe Panter je van terena, tako da je i to faktor. Takođe, Zvezda je promenila trenera, trebaće im vremena da budu na najboljem nivou. Oba tima su odlična, kompetativna, imaju odlične igrače. Znamo da moramo da igramo tamo i videćemo se opet sa Zvezdom. Verujemo da su oba tima odlična, dosta ih poštujemo, znamo koliko ih je teško dobiti. Trenutno smo 1-1 sa srpskim timovima, nadamo se da će na kraju biti 3-1 – kazao je Pablo Laso.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike