Obradović u metu posle poraz od Igokee: Neki igrači se ponašaju prilično indolentno!

13.11.2023

00:50

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana ponovo je istakao boljku koja se ove sezone konstantno provlači u igri crno-belih

Obradović u metu posle poraz od Igokee: Neki igrači se ponašaju prilično indolentno!
Copyright MN Press

Taman kada se činilo da je Valjak uhvatio zalet posle šokantnog poraza od Mege, ponovo je tresnuo u zid i žestoko se „polupao“.

U predvečerje duplog kola Evrolige i okršaje sa nemačkim predstacnicima (Bajern u Minhenu, Alba u Areni), košarkaši Partizana dobili su još jednu regionalnu šamarčinu, ovoga puta od Igokee (91:89).

- Čestitam ekipi Igokee na zasluženoj pobedi. Igrali su čitavu utakmicu veoma dobro, mi smo u poslednjoj ćetvrtini podigli agresivnost, vratili se i imali lepu šansu da odigramo drugačije završnicu, ali nažalost po nas, ispalo je kako je ispalo i Igokea je zasluženo pobedila – kazao je Željko Obradović posle meča i ponovo istakao problem koji se od početka sezone provlači u igri Partizana kada se sa evroligaškog vrati na regionalni kolosek.

- Motivacija. Probao sam da počnem sa postavom za koju sam mislio da će biti izuzetno motivisana. Pred izlazak sam im rekao da se borimo za svaku i cenimo svaku loptu, ali u prvom poluvremenu je svaka ničija lopta bila njihova. To pokazuje sa kakvom željom i motivacijom smo ušli u utakmicu. Probudili smo se, došli do egala, imali i otvoren šut za tri. Mrtva lopta, desilo se kako se desilo i to je to.

Najtrofejniji trener Evrope istakao je da je njegova, uz konsultacije sa članovima stručnog štaba, bila odluka da za ovaj meč odmori Pi Džej Doužera, a onda između redova poručio da bi pojedinci u njegovom timu morali da se zapitaju za mesto u njemu.

- Priprema meča je bila kao i svaka druga. Vodeći računa o svakom detalju. Igrali smo protiv Igokee na turniru za Superkup i sve nam je bilo poznato. Motivacija je nešto što je izuzetno značajno. Činjenica je da igrači kada govore o utakmici, uglavnom se njihovi komentari svode na to šta rade u napadu i to je prvi problem, kada se ne vodi računa o odbrani. Insistirao sam da odbrana treba sve da nam da na početku, međutim, ispalo je sve drugačije. Imali smo priliku da vidimo kako neki igrači daju sve od sebe, dok se neki ponašaju prilično indolentno. Videćemo zašto je to tako, pričaćemo i pokušaćemo da ih dignemo, to nam je posao – rekao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike