Marinine lavice kreću po vizu za Evrobasket, Tina zove navijače na meč sa Ukrajinom: Potrebna nam je dodatna snaga!

09.11.2023

06:54

0

Najbolje srpske košarkašice u četvrtak od 18 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ otvaraju kvalifikacije za EP

Marinine lavice kreću po vizu za Evrobasket, Tina zove navijače na meč sa Ukrajinom: Potrebna nam je dodatna snaga!
Tina Krajišnik - Copyright MN Press

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik izjavila je da utakmica protiv Ukrajine ima veliki značaj za njen tim i pozvala navijače da dođu u velikom broju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine.

Srbija će u četvrtak od 18 sati u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica", uz besplatan ulaz za sve navijače, dočekati Ukrajinu u meču prvog kola grupe G kvalifikacija za EP 2025, a tri dana kasnije gostovaće Severnoj Makedoniji u Skoplju.

- Veoma sam zadovoljna atmosferom i energijom u timu tokom ovog okupljanja. Pored standardne postave, ovoga puta su tu i mlađe devojke iz selekcije U20 koja je veoma talentovana. Radimo maksimalno fokusurano i sa željom da što bolje iskoristimo ovih nekoliko dana kako bismo se uigrale i što bolje odigrale utakmice koje su pred nama - izjavila je Krajišnik, prenosi zvanični sajt KSS.

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

- Prva na redu je utakmica protiv ekipe Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica, naročito na centarskim pozicijama. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane u Beograd i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe. Zbog toga nastojimo da se što bolje pripremimo taktički i da nam fokus bude na visokom nivou tokom ovog kvalifikacionog prozora - dodala je srpska košarkašica.

Tina Krajišnik je pozvala navijače da podrže košarkašice Srbije.

- Posebno nam znači podrška publike koja je sve ove godine uz nas, tako da se iskreno nadam da će i ovoga puta odziv ljubitelja ženske košarke biti veliki i da ćemo imati dodatnu snagu sa tribina sutra u 'Hali sportova Ranko Žeravica' - istakla je Tina Krajišnik.

Reprezentativka Srbije Ivon Anderson se nada velikoj podršci sa tribina.

- Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku - zaključila je Anderson.

Plasman na Evrobasket 2025. obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike