Srpske "lavice" dobile rivale! Protiv ovih selekcija se bore za Igre u Parizu

06.10.2023

07:10

0

Autor: D. N.

Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin

Srpske "lavice" dobile rivale! Protiv ovih selekcija se bore za Igre u Parizu
Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. na turniru u Brazilu protiv Brazila, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u mađarskom Šopronu.

Naše košarkašice, popularne "lavice" žrebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale naša trofejna kapitenka Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Na preostala tri kvalifikaciona turnira, u Kini će igrati Kina, Francuska, drugi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Novi Zeland, U Belgiji Belgija, SAD, Nigerija i Senegal, a u Španiji Španija, Mađarska, prvi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Japan.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike