Partizan naučio lekciju iz prošle sezone! Split je pregažen u Gripama!

05.11.2023

18:55

0

Autor: G. F.

Crno-beli odigrali veoma dobar meč u 6. kolu AdmiralBet ABA lige

Partizan naučio lekciju iz prošle sezone! Split je pregažen u Gripama!
Aleksa Avramović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Ivica Čavka

 Košarkaši Partizana zabeležili su i petu pobedu u AdmiralBet ABA ligi. Crno-beli su slavili na nezgodnom gostovanju Splitu sa 76:53 (22:13, 22:16, 20:11, 12:13).

Očigledno je da su aktuleni šampioni naučili lekciju iz prošle godine kada su u hali Gripe slavili trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjim trenucima susreta. Večeras to nisu želeli da dozvole i nisu dozvolili.

Videlo se od početka susreta da su crno-beli rešeni da upišu novu pobedu u regionalnom takmičenju. Brzo su uhvatili svoj ritam igre i diktirali dešavanja na terenu. Prednost je rasla iz minuta u minut, a duel je rutinski priveden kraju.

Ono što zabrinjava je činjenica da je Alen Smailagić imao skromnu minutažu i da je delovalo da ponovo ima ozbiljniji problem sa povredom. Dugo je medicinska ekipa Partizana bila uz njega na klupi, a u poslednjoj četvrtini ga ni tu nije bilo, pošto se preselio u svlačionicu.

Iako nije bio najefikasniji, Pi Džej Doužer je pokazao koliko je ozbiljan košarkaš. Meč je završio sa 6 poena, 9 asistencija i 2 skoka, uz sjajnu rolu u odbrani. Najboljis trelac bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, a jedan manje ubacio je Tristan Vukčević. U redovima domaćih istakli su se Fanderburk sa 12 i Vuko sa 11 poena.

Košarkaši Partizana posle 6. kola imaju skor od 5 pobeda i jednog poraza, dok je Split ostao na jednom trijumfu i sada ima 5 izgubljenih utakmica.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena ubedljivom pobedom Partizana. Poslednja dva minuta odigrana su bukvalno reda radi. 

38. minut, 51:73 - I jedni i drugi čekaju kraj susreta. Odavno ovce nema neizvenosti. Mladi Savo Drezgić dobija svoje minute u crno-belom dresu.

36. minut, 49:73 - Novi dobar napad gostiju zakucavanjem završava Koprivica. Rimac traži tajm-aut.  Vukčević promašuje za tri, Tišma pod košem udara Trifunovića u lice, a sudije gledaju da li je bolo elemenata za nesportsku grešku. Realno - nije, pa je i odluka takva. Odbranili su se crno-beli još jednom, nije prošao alej-up za Doužera, ali je Vukčević zaustavljen faulom. Koprivica pogađa iz sledeće akcije.

34. minut, 49:69 - Crno-beli imaju probleme u napadu, promašio je Vukčević za tri, a Fanderburk pogodio posle ofanzivnog skoka. Vukčević nagrađuje Trifunovićevu požrtvovanost novim poenima. Doužer i Jaramaz umesto Avramovića i Anđušića.

32. minut, 47:67 - Ne uspeva Avramović nikako da pogodi trojku, Stivenson pogađa za dva na drugoj strani. Evo konačno trojke od Alekse! Koprivica je opet u igri. Tišma vraća trojku, a Anđušiću sviraju faul u napadu zbog kretnje u bloku. Probija Perković i pogađa.

Kraj treće četvrtine, 40:64 - Kalajžić je pogodio jedan penal, a Šorter dva. Na drugoj strani Trifunović pogađa, pa odmah i krade loptu u odbrani. Koprivica pravi četvrti faul, sada u napadu. Na parket ponovo ide Kaminski. 

28. minut, 37:62 - Anđušić krade loptu, namešta se za tri i pogađa. Rimac odmah zove tajm-aut, njegov tim je na minus 25 u tom trenutku. Ono što nije dobra vest za crno-bele je da je Smailagić otišao u svlačionicu nakon što su mu dugo ukazivali pomoć na klupi. Pretpostavlja se da je reč o povredi zgloba koja ga muči već neko vreme. Avramović je promašio za tri, pa zatim i za dva, ali je zatim upisao asistenciju za zakucavanje Koprivice.

26. minut, 35:57 - Posle 4 minuta i 11 sekundi u trećoj četvrtini prvi poeni za Split i to sa penala. Nešto lošiji napad crno-belih, kontra Fanderburka i prvi poeni i iz igre za domaći tim. Doužer nastavlja sa sjajnom igrom i razigravanjem saigrača. Sada je njegov pas krunisao Koprivica. Avramović polovičan posle penala, a Koprivica faulom zaustavlja Vuka pod košem. Pogodio je oba, a Doužer pogađa trojku!

24. minut, 29:51 - Kaminski pravi treći faul, pa ide na klupu. Ponovo je na parketu Koprivica. Doužer krade novu loptu, Trifunović još jednom promašuje za tri, pa pravi faul u odbrani. Koš Trifunovića uz faul, domaći nemaju koš u drugom poluvremenu, a istekla su četiri minuta. Trifunović nije pogodio dodatno slobodno bacanje.

22. minut, 29:49 - Perković pravi faul u prvom napadu u trećoj četvrtini, Trifunović prvi put promašuje pri šutu za tri poena. Još jedna vrhunska odbrana crno-belih i novi napad domaćih u kom nisu stigli da šutnu na koš. Kaminski zakucavanjem na asistenciju Doužera postiže prve poene u nastavku utakmice. Zatvoreni su putevi ka košu crno-belih, Doućer pogađa trojku.

Počela je treća četvrtina.

 

Kraj druge četvrtine, 29:44 - Trojka Jaramaza, blokada Kaminskog, pa faul Fanderburka na centru Partizana. Kaminski pogađa jedno bacanje. Doužer krade loptu, iza leđa dodaje Kaninskom, a on je fauliran pri šutu. Ponovo je preciztan samo jednom i die na odmor. Na parketu je Koprivica. Dobra finta Tišme i brutalna blokada Doužera, ali je lopta ostala u posedu domaćih. Perković je šutirao tri bacanja posle faula Avramovića i bio je veoma siguran. Koristi Obradović još jedan tajm-aut na 40 sekundi do poluvremena. Nova trojka Trifunovića, pa tajm-aut zove u Rimac da nacrta poslednji napad. Doužer je presekao taj napad i crno-beli na poluvreme idu sa velikih plus 15.

 

 

18. minut, 26:36 - Naneli je otišao da odmri, na parketu je ponovo Doužer koji hvata loptu pod svojim košem. Faul u napadu Ledeja, Tišma vraća istom merom. Umesto Avramovića u igiri je Jaramaz. Trifunović na isteku napada pogađa za najveću prednost Partizana. Urodio je plodom tajm-aut Obradoviča, a sada za istim rešenjem poseže i njegov koelga sa klupe Splita Slaven Rimac. Dobar napad domaćih i pogodak Runjića.

16. minut, 24:33 - Nova trojka Splita, sada je precizan Tišma, a trener Partizana Željko Obradović odmah tražio tajm-aut. Nije zadovoljan, popustili su njegovi izabranici pre svega u defanzivnim zadacima. Fauliran je Ledej, pogodio je oba puta, a u igru se vratio i Kaminski. Dobra odbrana crno-belih, pa i novi faul nad Ledejom, pa tehnička za domaće. Naneli je zbog toga izveo jedno bacanje i pogodio, a Ledej je bio polovićan .

14. minut, 21:29 - Šorter je postigao prve poene za Split u drugoj četvrtini posle više od dva minuta, a Gnjidić faulom zaustavio Nanelija na polovini terena. Šelton je u pokušaju bloka faulirao Smailagića i to mu je druga lična greška. Naneli pogađa trojku pod faulom Kalajžića, a as crno-belh nije iskoristio dodatno slobodno bacanje. Vuko vraća trojku, a Naneli asistira Trifunoviću za lake poene pod košem. Još jedna trojka Vuka.

12. minut, 13:24 - Defanzivno su veoma angažovani košarkaši Partizana, još jedan napad domaćih završen je bez poena. Na drugoj strani je Naneli sve dobro uradio osim šuta koji nije završio u obruču. Ali dok su pod svojim košem ovako ozbiljni crno-beli ne moraju da brinu. Brzo je tekla lopta i napad je poenima pod košem završio Vukčević.

 

 

Kraj prve četvrtine, 13:22 - Nijew pogodio Naneli za tri posle još jedne dobre odbrane Partizana. Sudije sviraju novu ličnu grešku Jaramazu, u igru ušli Doužer i Smailagić. Stivenson pogodio oba penala, a Smailagić se upisao zakucavanjem. Vukčević uz zvuk sirene ubacuje trojku za najvežu prednost Partizana!

8. minut, 11:17 - Nova dobra odbrana i kontra koju Jaramaz kruniše pogotkom. Avramović blokira Perkovića pri šutu za tri poena, lopta se odbija do samog Vuka, koji promašuje otvoren šut. U igri je i Tristan Vukčević, a Ledej posle faula ubacuje oba penala. Sada je Stivenson imao otvoren šut za tri, ali nije pogodio. Naneli asistira Avramoviću, raste prednost crno-belih.

6. minut, 11:11 - Nastavljaju crno-beli sa lošim napadima, a Vuko pogađa za tri poena na drugoj strani. Anđušić novim pogotkom donosi poene Partizanu. Vuko sada promašuje trojku, a domaći faulom Runjića seku kontru gostiju. Jaramaz pogađa sa poludistance, pa faulom zaustavlja Fanderburka. Ponovo je siguran oba puta igrač Splita. Naneli i Avramović su na parketu, a Koprivica zakucava na asistenciju Amerikanca.

4. minut, 6:5 - Drugi faul napravio je Kaminski posle jedva nešto više od dva minuta igre, pa je na teren ušao Balša Koprivica. Kalajžić je precizan sa penala za prvo izjednačenje. Uroš Trifunović je jednom bio precizan sa penala, a domaći su napravili faul u napadu. Konfuzan napad crno-belih nije doneo nove poene, a Koprivica je lupio rampu Kalajžiću.  U nastavku akcije pogodio je Perković za vođstvo Splita.

2. minut, 2:4 - Utakmicu je laganim poenima pod košem otvorio Frenk Kaminski, a posle dobre odbrane pogodio je i Danilo Anđušić. Kalajžić je na drugoj strani promašio za tri, ali je i Ognjen Jaramaz bio neprecizan. Posle faula Kaminskog, Fanderburk je izveo dva slobodna bacanja i pogodio obra puta.

Utakmica je poćela!

16.50 - Prva petorka Partizana je Jaramaz, Trifunović, Anđušić, Ledej i Kaminski, dok za Split meč pošinju Fanderburk, Perković, Kalajžić, Runjić i Vuko.

15.30 - Utakmicu u Splitu vodiće sudijska trojka u sastavu Sašo Pukl, Mario Majkić i Nermin Nikšić.

 

 

15.25 - Svima je u sećanju prošlosezonski duel u hali Gripe i trojke Džejmsa Nanelija u poslednjim trenucima susreta, kojom su crno-beli iščupali trijumf.

15.15 - Trener Partizana Željko Obradović podsetio je na prethodni duel u Splitu i objasnio šta traži od svojih izabranika:

- Jutros smo rano iz Španije stigli u Split gde smo se odmah okrenuli odmoru i pripremi za utakmicu protiv tima koji poštujemo, sećajući se utakmice iz prošle sezone koju smo dobili u neverovatnoj završnici. Samo maksimalna koncentracija tokom čitave utakmice i igra na visokom nivou kada je u pitanju energija će nam doneti željeni rezultat.

Šef struke Splita Slaven Rimac zna u kakvoj je situaciji njegova ekipa, ali i ko im dolazi u goste:

- Čeka nas teška utakmica. Siguran sam da ćemo biti motivisani i odigrati hrabru utakmicu. Iza nas je period lošijih rezultata i na ovoj utakmici moramo vraćati samopouzdanje što neće biti lako. Dosta će zavisiti i od Partizanovog sastavu, i oni imaju određenih problema s povredama. Nadam se odzivu navijača. Mi moramo biti hrabri, puno trčati, probati kazniti neke mane koje smo pronašli u njihovoj igri. Oni dolaze na teren iz aviona, tu je takođe naša šansa, ali ako ne budemo pravi sve to pada u vodu!

AdmiralBet ABA liga, 6. kolo:

Četvrtak:

Studentski centar - Krka 84:70

Subota:

Cibona - Mornar 73:72

Cedevita Olimpija - Borac 82:78

Nedelja:

Mega - Zadar 91:81

Split - Partizan 17.00

Crvena zvezda - Budućnost 19.00

Ponedeljak:

Igokea - FMP 18.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike