Posle Partizana smo bili frustrirani! Hanga otkrio šokantan detalj: Bio sam u bolnici, tri dana nisam mogao da hodam!

03.11.2023

00:25

0

Autor: A. Š.

Iskusni košarkaš Crvene zvezde priznao koliko im znači evroligaški trijumf protiv Bajerna

Posle Partizana smo bili frustrirani! Hanga otkrio šokantan detalj: Bio sam u bolnici, tri dana nisam mogao da hodam!
Adam Hanga i Miloš Teodosić - Copyright MN Press

Veliko olakšanje osetilo se u svlačionici Crvene zvezde posle trijumfa protiv Bajerna. Kada su Bavarci sredinom treće deonice otišli na ogromnih 14 poena prednosti nikome u beogradskoj Areni nije bilo svejedno, imajući u vidu prethodna četiri uzastopna evroligaška poraza.

Srećom po crveno-bele duel sa nemačkim tim imao je hepi end, a koliko to znači izabranicima Janisa Sferopulosa potvrdio je i Adam Hanga.

- Jedna od najtežih utakmica za mene, posebno mentalno. Tako frustrirajuće je kada stvari ne idu tvojim putem iako se toliko trudiš, a onda sve izleće iz obruča. Ali kako god, prezadovoljan sam. Mislim da je bilo zaista važno vratiti se na pobednički kolosek – rekao je Hanga, pa u dahu nastavio:

- Ovo je bila zaista važna utakmica za nas. Čekali smo je kao finale. I da, iskreno, samo sam srećan zbog pobede. Na ovaj način, ako bismo danas izgubili, mislim da to ne bih mogao podneti tri dana. Tako da hvala mom timu što su mi pomogli.

Pritisak je, pogotovo posle dva uzastopna poraza od Partizana, bio ogroman na Malom Kalemegdanu.

- To nije čak ni pritisak. Mislim da je više kao uzbuđenje. Tako želimo pobedu, toliko se trudimo. Ali na kraju, promašili smo ne znam koliko šuteva. Tako da nije to pritisak, jednostavno želimo da budemo dobri. Nismo počeli onako kako smo hteli, promenili smo trenera. Svi znamo da smo bolji igrači. Svi znamo da nije normalno da promašujete toliko otvorenih šuteva i slobodnih bacanja... Tako da možda će nam ova pobeda pomoći. Nadam se. To je ono što nam je zaista trebalo na ovoj utakmici, vratiti se na pobednički kolosek. I nadam se da možemo nastaviti da gradimo na ovoj pobedi.

Iako je došla sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena, trojka mađarskog reprezentativca bila je jedan od presudnih faktora večeras.

- Pokušavao sam da uradim igru sa Milošem, ali nije baš uspelo. Video sam sat i zapravo, jedini šut koji sam pogodio bio je najteži šut. Ali tako to ide. To je košarka. Moram nastaviti da radim na svom igračkom nivou i nastaviti da pomažem timu. Mogu mnogo bolje, očigledno – kazao je Hanga i onda otkrio i pomalo šokantan detalj:

- Ova poslednja dva, tri dana nisu pomogla, povredio sam se. I, znate, posle utakmice sa Partizanom u Evroligi nisam imao priliku da treniram. Bio sam dva dana u bolnici da izvadim krv i sve to… Tri dana nisam mogao da hodam. Pre dva dana, bukvalno nisam ni hodao.

Veliki udeo, verovatno i presudni u večerašnjoj Zvezdinoj pobedi imao je Miloš Teodosić.

- Svi znamo kakav je on. Neverovatan igrač. Kada ima loptu u rukama, dešavaju se stvarno dobre stvari. On je danas imao zaista dobru, neverovatnu utakmicu i veoma sam srećan zbog njega. Posle derbija i on je bio veoma frustriran. Kao što sam rekao, mislim da svi želimo da uradimo toliko dobro da kada stvari ne idu kako želimo, postajemo malo više uzrujani i pravimo greške koje obično ne pravimo. Jednostavno moramo da se smirimo. To je ono što trener uvek kaže. Moramo da se smirimo, udahnemo duboko i verujemo u sebe.

Imao je Hanga i protiv Bajerna veliku podršku sa tribina Arene.

- Puno je mojih prijatelja skoro na svakoj utakmici, imam puno navijača i ljudi ovde. Svi su oni moji prijatelji. Odrastao sam s njima. Samo sam srećan što su mogli da vide ovo i dožive naše navijače jer su nas podržavali tokom cele utakmice. Svaki put kada pričam s prijateljima, uvek im kažem da moraju doći i videti. To nije isto kao na televiziji. Dođete i doživite ovo. Ovo je nešto zaista neverovatno za ceo vaš život. Samo sam srećan što sam ovde – rekao je Adam Hanga.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike