Ivanović prvi put progovorio o rastanku sa Zvezdom: Evo šta kaže košarkaški stručnjak!

31.10.2023

23:01

0

Ivanović je istakao i da je fokusiran na ekipu Baskonije

Ivanović prvi put progovorio o rastanku sa Zvezdom: Evo šta kaže košarkaški stručnjak!
Duško Ivanović - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Duško Ivanović je dobio otkaz u Crvenoj zvezdi neposredno pred dva derbija sa Partizanom. Sada, kao novi i stari trener Baskonije, debitovaće u svom četvrtom mandatu upravo protiv crno-belih.

On je novinarima priznao da je i dalje vrlo iznenađen rastankom sa Zvezdom, ali da je već fokusiran na rad sa klubom koji doživljava kao svoj.

- Uvek sam govorio da je ovo klub i grad koji osećam kao svoj. Kada su me pozvali da dođem i pomognem, imao sam isti entuzijazam kao na početku jer volim košarku, volim ovaj klub i želim da ga dobro vodim. Sada dolazi teži deo posla - rekao je Ivanović na promociji u dvorani "Fernando Buesa".

MN Press
 

Novinari su ga pitali o poslednjoj smeni u Vitoriji i on je normalno odgovorio:

- Tim se menja i mene su takođe promenili. To je deo našeg posla. Zavisimo od rezultata i oni nisu bili dobri. Sada pozivam na strpljenje da bi se došlo do cilja. To je veoma važan deo u ovom poslu.

Kada su ga novinari pitali za Zvezdu, odgovorio je:

- Nisam očekivao da sada budem u Vitoriji. I dalje sam iznenađen rastankom sa Zvezdom. Sada sam zadovoljan i uzbuđen zbog posla.

Problemi sa povredama i potraga za plejmejkerom

Baskonija, inače, ima ogromnih problema sa povredama, pošto su u pogonu samo osmorica igrača. Ivanović je danas otkrio da trenutno ima samo šestoricu za trening.

- Igra se sa pet igrača koji su spremni za pobedu. Kada smo pričali o mom povratku, rekao sam mu da želim da pobeđujem i došao sam ovde da pobeđujem.

MN Press
 

U tom kontekstu, priznao je da je klubu zatražio pojačanja i otkrio da Baskonia traži plejmejkera.

- Nije lako jer mnogi traže kvalitetnog plejmejkera - istakao je.

Feliks Fernandez, sportski direktor Baskonije, pozdravio je Crnogorca.

- On je jedan od nas - rekao je o njemu, dodajući da su ga angažovali jer su "ubeđeni" u njegovu contrataciju i njegovu želju da se vrati u Baskoniju.

- Nije lako doneti ovakve odluke, ali nismo u dobroj situaciji i moramo da pravimo promene, a jedna od njih je ova - rekao je Fernández, zahvalivši se Đoanu Penjaroi i napomenuvši da su "u svakom trenutku" poštovali trenera.

Otkrio je da će Nikos Rogkavopoulos biti van terena više od mesec dana zbog rupture mišića i da u nijednom trenutku nisu razmatrali opciju pozajmice igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike