Živim za Partizan, najteže mi je bilo kada su rekli da ne računaju na mene! Uroš Luković iskren do srži - Žalim što nisam više trenirao!

24.10.2023

13:46

0

Autor: A. S.

Srpski centar nikada nije pokazao raskošni talenat

Živim za Partizan, najteže mi je bilo kada su rekli da ne računaju na mene! Uroš Luković iskren do srži - Žalim što nisam više trenirao!
Uroš Luković - Copyright MN Press

Ako za nekog od domaćih košarkaša važi da voli Partizan, čak i kada je u drugom dresu, to je slučaj za Urošem Lukovićem. Igrač koji nikada nije opravdao svoj talenat i pokazao pun potencijal, nosio je crno-beli dres u samo jednoj sezoni, 2016/17, nakon čega je došlo do iznenadnog prekida saradnje.

Kako je Luković istakao u podkastu "Alesto", kod Aleksandra Stojanović, "nije neki radnik", što ga je i koštalo bolje karijere, ali protiv sebe i svojih navika jednostavno nije mogao. 

- Imam talenat, ali ga nisam pokazao. Video sam da mogu puno bez treninga, na talenat, pa me nije interesovalo da treniram. Sad žalim za tim. Da jesam, možda bih igrao Evroligu ili NBA - kazao je Uroš Luković i priznao da je ovaj sport voleo mnogo više pre potpisivanja prvog profesionalnog ugovora.

Kako navodi, umarale su ga obaveze i to da mora da bude posvećen, ali se sve promenilo kada je stigao poziv Partizana, u sezoni 2016/17 kod Aleksandra Džikića. Međutim, nakon samo godinu dana, došlo je do razlaza, a Uroš ne krije da mu je to teško palo.

- Nema šta da krijem, ja živim za Partizan. Najteže mi je bilo kad su mi rekli da ne računaju na mene. Džile (Aleksandar Džikić, prim. aut.) mi je dao šansu da napravim nešto u životu, moram da mu se zahvalim... Igrao sam dobro, očekivao sam da ostanem i sledeće godine. Međutim, dolazi novi tim sa Mutom Nikolićem gde su doveli dva nova igrača i rekli mi da ne računaju na mene. I posle Partizana ja sam imao dve dobre ponude iz Španije, ali nisam hteo da idem - ispričao je Luković i naveo da je pronašao način kako da se "osveti":

- Za ovo što nisam ostao - rekao sam da ću se odužiti. Tako se i desilo, otišao sam u Mornar i dvaput sam dobio Partizan, da ne spominjem sada imena, koji su to treneri bili. Pokazao sam da sam bolji - rekao je visoki centar i istakao da je uvek imao veću motivaciju kada igra protiv nekog ko "misli da je bolji od njega" ili još bolje ako mu je antipatičan.

Trenutno je slobodan agent i sa 34 godine čeka na ponudu koja će mu biti dovoljno zanimljiva, da nakon Metalca igra i u novoj sezoni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike