Ko bi drugi pored Partizana mogao da osvoji Kup! Bivši centar crno-belih ubeđen u slavlje čete Željka Obradovića!

17.02.2023

14:05

0

Autor: A. S.

Nema dileme za Lukovića

Ko bi drugi pored Partizana mogao da osvoji Kup! Bivši centar crno-belih ubeđen u slavlje čete Željka Obradovića!
Uroš Luković - Copyright MN Press

Voljom žreba uoči početka Kupa Radivoja Koraća, beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda, našli su se u istom delu, što je automatski i najavilo derbi u polufinalu.

Ni crno, a ni crveno-beli nisu imali izuzetno težak zadatak u četvrtifinalu. Spartak i Borac su pružili i više nego dostojan otpor i namučili favorite, ali su na kraju morali da pruže ruku i čestitaju beogradskim timovima.

Večiti derbi je na programu u petak, od 21 sat u hali Čair, i biće to finale pre finala, dok se četiri sata ranije susreću FMP i Mega. Još pre početka turnira, bivši reprezentativni kandidat i nekadašnji centar Partizana, Uroš Luković, jasno je kao favorita istakao samo jednu ekipu.

- Očekujem da će Partizan osvojiti, kao što i uvek očekujem od Partizana, tačnije ubeđen sam da će Partizan osvojiti, ko bi drugo mogao pored njih - jasan je aktuelni centar Metalca za 24sedam.

Luković je poznat kao veliki navijač Partizana, čiji je dres nosio 2016. i 2017. godine, a i danas, ljubav prema crno-belom ne sakriva.

- Navijački, mnogo bih voleo da budu u Top 8 i imaju realne šanse, ako dobiju sad Fener kod kuće, ja se nadam da će ove godine biti u Top 8, to je nešto što bih voleo, ali opet je neka prilika i ta ABA liga, da bi i sledeće godine mogli da se takmiče u Evroligi. Sad bi veliki uspeh bio da se uzme taj Kup, da se bude u Top 8 i osvoji ABA liga, to bi bio baš vrhunac u poslednjih desetak godina. 

Na Kupu u Nišu, iznenađenje može biti samo ekipa Mege.

- Možda ekipa Mege, mlada je i poletna i igraju brzo i bore se, možda oni, ali nijedna druga ekipa ne vidim da može da iznenadi - jasan je bio Luković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike