Partizan odžeparen u Pireju: Navijači u Evropi saglasni oko suđenja u Dvorani mira i prijateljstva

20.10.2023

09:19

0

Autor: D. P.

Najsporniji detalji

Partizan odžeparen u Pireju: Navijači u Evropi saglasni oko suđenja u Dvorani mira i prijateljstva
Copyright printscreen

Na društvenoj mreži "X", gde se najžučnije raspravlja o svim spornim detalji evroligaških utakmica, postoji saglasnost navijača oko procene da je Partizan sinoć žestoko oštećen u Pireju protiv Olimpijakosa.

Sporne sudijske odluke, a bilo ih je dosta na obe strane pre dramatične završnice, nikome nisu zanimljive, budući da se u poslednjih desetak minuta, uključujući i produžetak, kriterijum arbitara znatno promenio, i to isključivo na štetu Partizana.

Tri momenta se izdvajaju:

Gaženje Pantera

- Na 6,8 sekundi pre kraja četvrte deonice, pri vođstvu Olimpijakosa od 83:82, Kevinu Panteru je svirana izgubljena lopta, odnosno prenošenje "preko pola", posle čega je Larencakis sa dva penala doneo crveno-belima plus tri.

Pre "izgubljene lopte", Vokap pravi fudbalske startove na kapitenu Partizana!

Prvo kao fudbalski štoper nasrće iza leđa, istovremeno ga udara gornjim delom tela, što se donekle i može istolerisati, ali onda ga gazi po članku, skida mu i patiku, Panter posle toga gubi ravnotežu, pada i pre nego što dodiruje liniju centra oslobađa se lopte tako što je nekako predaje Ledeju! To se već ne toleriše nigde, osim u Dvorani mira i prijateljstva.

Iako je Naneli potom dao trojku kojom je meč odveo u produžetak, pitanje je da li bi uopšte do njega i došlo, da su crno-beli poentirali iz tog napada. 

 

Faul nad Milutinovom

 

- Srpski centar Nikola Milutinov odigrao je maestralnu partiju protiv svog bivšeg kluba. Proveo je 25 minuta u igri, nije napravio nijedan faul za to vreme!

Čak 14 puta se našao na liniji za slobodna bacanja, a poslednja dva dobio je na poklon!

Iz kog razloga su sudije dodelile četvrtu ličnu grešku Ledeju i dali Milutinovu da izvede bacanja 51 sekundu pre kraja produžetka, to samo one mogu da objasne!

Snimak nedvosmisleno pokazuje da je bilo prekršaja, ali od Milutinova!

 

 

 

Smailagićev peti faul

- Mada se hronološki desio ranije od svih spornih detalja, na 60 sekudni pre kraja regularnog dela meča, i kod dosuđivanja petog faula Smailagiću nameće se jedno pitanje - zašto?

Izbacivanjem nosioca preokreta crno-beli su izgubili igru pod košem i svog najboljeg visokog igrača!

 

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike