Sad i Cedevita prelazi u "bombaše": Došao jedan od najboljih ABA igrača - "treća sreća"!

17.08.2021

11:50 >> 12:47

0

Veliko pojačanje za tim iz Ljubljane

Sad i Cedevita prelazi u "bombaše": Došao jedan od najboljih ABA igrača - "treća sreća"!
Copyright Džejkob Pulen, MN Press

Jedan od najboljih igrača ABA lige, Džejkob Pulen napustio je Mornar posle dve sezone i vratio se u Cedevita Olimpiju!

Da nije bilo “bombi” iz Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti, ovo bio svakako bio jedan od najzvučnijih transfera u ligi ovog leta.

Plejmejker koji je u karijeri, između ostalih, igrao za Virtus, Barselonu, Filadelfiju, Sevilju bio je jedan od najboljih strelaca lige u poslednje tri sezone. U Mornaru je bio glavni igrač, a tim iz Bara je prošle sezone stigao do polufinala plej-ofa.

Pulen je prvi put u Cedevitu došao u sezoni 2015/16, kada je tim igrao u Zagrebu i nastupao u Evroligi. Igrač je odigrao 24 meča za “sokiće” u elitnom takmičenju, uz prosek od 13,5 poena po utakmici.

Posle toga je otišao u Himki, a na kraju sezone je prešao u Filadelfiju, gde je nastupao i za razvojni tim. Posle samo tri odigrane utakmice u NBA, otišao je u Iran, pa Tursku, da bi se 2018. vratio u Cedevitu.

Na kraju sezone 2018/19. otišao je u Mornar. U timu iz Bara imao je prosek od 16,6 poena, 3,1 asistencije 1,3 skoka za 25,3 minuta po meču.

– Oduševljen sam što sam došao u Cedevitu. Nekako imam osećaj da se vraćam u klubu, ali prvi put ću igrati za slovenački tim. Ne mogu da dočekam da zaigram Evrokup i ABA ligu, da ispunimo sve ciljeve koje smo zacrtali. Moj cilj je uvek bio da budem u ekipi koja se bori za vrh, bez obzira na takmičenje. Hvala navijačima i upravi kluba. Sjajno je doći opet, a treća je sreća. Nadam se da ćemo sad osvojiti mnoštvo trofeja – rekao je Pulen.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike