Partizan nema kad da pati, niti da se raduje! Obradović direktan pred duel sa Olimpijakosom!

18.10.2023

10:22

0

Autor: G. F.

Crno-beli u četvrtak gostuju u Atini prošlogodišnjem finalisti Evrolige

Partizan nema kad da pati, niti da se raduje! Obradović direktan pred duel sa Olimpijakosom!
Željko Obradović - Copyright MN press, 24sedam, KK Partizan

Posle tri odigrana kola u Evroligi košarkaši Partizana imaju jednu pobedu i dva poraza.

U utorak su izgubili od Barselone, a već u četvrtak ih čeka teško gostovanje Olimpijakosu, koji u ovaj meč ulazi sa istim skorom, ali koji sigurno važi za favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.

Trener crno-belih Željko Obradović podsetio je da je grčki klub aktuelni vicešampion u Evroligi.

- Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za fajnal-for! Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da postanu prvaci Evrope. Igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku sezone imali problema sa povređenim igračima i u tom ritmu se negde sada nalaze. Međutim, u njihovoj dvorani će to biti veoma teško. Ponavljam, to je ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igraju zajedno, isti je trener, doveli su igrače koji su izvanredni da popune praznine koje su ostale odlaskom nosilaca igre, pre svega Slukasa i Vezenkova.

Najtrofejniji evropski trener video je neke stvari u duelu sa Barselonom iz kojih se može mnogo naučiti.

- Očekuje nas zahtevna utakmica u svakom smislu. Ono što je bilo evidentno na utakmici sa Barselonom je da ako želiš da igraš dobro u Evroligi, moraš da igraš 40 minuta u velikoj koncentraciji. Te sitne stvari ne smeju da se događaju, propusti tipa da se uzimaju šutevi u ranoj fazi nada, da se ne zagradi koš... To bi bilo to.

Nakon premijernog poraza od Makabija košarkaši Partizana su imali sjajnu reakciju. Sličnu stvar Obradović očekuje i sada.

- Nemamo mi mnogo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Ovaj ritam takmičenja je takav. Šta ćemo da uradimo? Kad budemo došli napravićemo video, pokazaćemo neke stvari iz sinoćnje utakmice, uraditi analizu veoma kratko. Posle toga trening da probamo da postavimo utakmicu. Igramo, i to je to. Igrači su, pretpostavljam, veoma svesni kako smo igrali sinoć, tako da naravno očekujem reakciju.

Trener Partizana pričao je i o zdravstvenom biltenu ekipe i oštro poručio da ne razume one koji izmišljaju razne priče.

- Veoma sam precizan kad govorim i strašno sam iznenađen kad vidim neke drugačije komentare i napise. Ja sam objasnio da je juče pre podne Ponitka došao na trening, da je imao povredu ramenu zbog koje je pre toga odsustvovao dve utakmice. Čovek nije mogao da podigne ruku, fizioterapeuti su reagovali i procenjeno je da ne može da igra. Danas ide na snimanje da se vidi šta je i kako je. I to je jedina istina u vezi Ponitke i svih ostalih igrača. Smailagić je dan pred utakmicu sa Barselonom iskrenuo zglob, strašno ga je zabolelo i posle 10 minuta je napustio trening. Fizioterapeuti su uradili sve da ga osposobe. Naravno bila je njegova ogromna želja da pomogne timu. I pomogao je. To su jedine dve stvari o kojima sam pričao. Kako i zbog čega neko pravi interpretaciju, ja u to zaista ne mogu da ulazim. To nije do mene. Ne verujem da sam ikada probao nešto da sakrijem i da nisam izašao pred javnost da kažem baš onako kako jeste.

Evroliga, 4. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Asvel 19.45

Olimpijakos - Partizan 20.15

Baskonija - Žalgiris 20.30

Real - Milano 20.45

Petak:

Monako - Alba 19.00

Efes - Valensija 19.30

Panatinaikos - Makabi 20.15

Barselona - Bajern 20.30

Virtus - Crvena zvezda 20.30

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike