Željko je učinio da napredujem i kao igrač i kao osoba! Eksum ne propušta priliku da zahvali Partizanu što ponovo igra NBA!

17.10.2023

11:09

0

Autor: A. S.

Australijanac dobro pamti sve

Željko je učinio da napredujem i kao igrač i kao osoba! Eksum ne propušta priliku da zahvali Partizanu što ponovo igra NBA!
Dante Eksum - Copyright MN Press

Australijski košarkaš Dante Eksum nedavno je obukao dres Dalasa, a čak i u Americi, dok čeka na početak nove NBA sezone, razmišlja o Partizanu.

Eksum je među crno-bele stigao kao veliko pojačanje, iz Barselone. Dobro se uklopio u sastav koji je predvodio Željko Obradović i ubrzo postao jedan od najvažnijih igrača.

- U Partizanu sam pokazao gde sam i ko sam, moram da se zahvalim Partizanu što sam se vratio u NBA - rekao je Eksum, pa dodao:

 

 

- Čuo sam brojne stvari o Željku Obradoviću. Svi sa kojima sam razgovarao, počev od Ekpea Judoa, rekli su da je veliki trener koji razume igru. To je i veliki razlog zašto radi mnoge od onih stvari poput vikanja na igrača i toga da im govori da urade ovo ili ono. Ima visoka očekivanja od svojih igrača, od toga šta mogu da urade. Isto važi i za navijače Partizana, žele da vide kako daješ sto posto svake večeri. To želi Željko Obradović.

Iako je odigrao samo jednu sezonu u crno-belom dresu, Australijanac je osvojio navijače, pa je svima bilo teško kada je do razlaza došlo.

- Kada sam dolazio u Evropu, veliko pitanje je bilo mogu li da igram na poziciji pleja. Željko je trenirao brojne velike plejmejkere – nije tipični trener koji te baci na teren, dâ ti loptu i kaže ti da vodiš tim. Želi da bude siguran u to što radiš, želeo je da preuzmem više odgovornosti od ostatka tima. To je učinilo da napredujem i kao igrač i kao osoba, saznanje da mogu da budem vođa i plej na terenu - naveo je 28-godišnji Eksum, pa podvukao:

Dolazak u Evropu je za mene bio veliko iskustvo. Igra je neverovatnog kvaliteta i ima neke od najboljih trenera na svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike