Obradović ne krije uzroke poraza, objasnio dve ključne stvari, a onda podvukao: Nisam mogao da budem jasniji, ne znam ko to radi

17.10.2023

21:13

0

Autor: P.K.

Partizan je bio nemoćan protiv Barselone, zna se šta je presudilo

Obradović ne krije uzroke poraza, objasnio dve ključne stvari, a onda podvukao: Nisam mogao da budem jasniji, ne znam ko to radi
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nije Partizan uspeo da pobedi Barselonu večeras u Areni u trećem kolu Evrolige, a Željko Obradović je vrlo jasno objasnio uzroke poraza.

- Čestitam Barseloni, igrali su dobro 40 minuta. Ključno je bilo prvo poluvreme. Nije se kretala lopta kako je potrebno za ovu vrstu utakmice. Tim je pokušao, imao je reakciju i na kraju zbog nekih ofanzivnih skokova je Barselona pokazala da žele da igraju. Jedan od najboljih timova Evrope, sasvim sigurno.

Barsa je bila dominantna u ofanzivnom skoku i skoku uopšte, a Partizan je promašio čak sedam slobodnih bacanja.

- Rekao sam da je reakcija bila u drugom poluvremenu, a bilo je dosta situacija kada nismo dobro reagovali kod promašaja, a to je najveći problem. Osim da u prvom poluvremenu nismo bili strpljivi u napadu, da smo situacije rešavali iz individualnih rešenja, a ne kao tim. Za razliku od Barselone, koja je brzo prenosila loptu. A broj promašenih penala je toliki da to jeste problem, ali tako je i šta da se radi.

Šta je sa Mateušom Ponjitkom?

- Ponjitka je jutros trenirao, a pred utakmicu je prijavio da ga boli rame. Doktori su probali da ga osposobe, ali nije bilo moguće. Neće putovati u Atinu, mi krećemo u 9.30, on ima snimanje u 11.30. On je divan momak, koji toliko želi da igra. Bio je toliko tužan i razočaran što neće moći da igra, da je to za priču. Ali, šta je, tu je, tek je početak takmičenja.

Nije to bio jedini problem te vrste za Partizan:

- Smailagić iskrenuo zglob na treningu juče i izašao, uradio je samo nekih desetak minuta treninga. Doktori su probali da ga osposobe i uspeli su. Zahvalnost igraču što želi da pomogne timu. Mislim da u timu ima dosta kvaliteta, samo mi treba da analiziramo sami sebe i zašto neke stvari radimo brzopleto i zašto nam se dešava da protivničke ekipe igraju snažno i idu na ofanzivni skok, a mi ne reagujemo kako treba. Male, sitne stvari koje donose boljitak u igri.

Pojačanja?

Novinari su ponovo pitali trenera o pojačanju i čestim spekulacijama, a Obradović je ponovo bio jasan:

- Ne znam ko to radi. Ja pretpostavljam da je ljudima zanimljivo. Ja nisam mogao da budem konkretniji, to nije tajna i ponoviću: mi smo zainteresovani da dovedemo još jednog igrača, ali u ovom trenutku nema na tržištu nečega što bi bilo to što bi moglo da nam pomogne. Imamo odgovornost i prema navijačima i igračima da kad nekoga dovodimo, pokažemo zašto ga dovodimo.

Sledi Olimpijakos, pa Crvena zvezda…

- Nije pitanje naredne dve utakmice, ovo je nešto što traje i tek smo počeli. Odigrali smo tri utakmice, ispred nas je još 31. Rekao sam da imamo neverovatan raspored, da u prva četiri meseca igramo 40 utakmica. Ne razmišljamo samo o naredne dve, već o svemu.

Kada više nije bilo pitanja, Obradović se sam javio za reč:

- Imam ja nešto. Večeras je bila sjajna atmosfera. Sve ono što smo imali prošle sezone, ponovilo se i ove. Hvala navijačima na svemu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike