FMP predstavio Amerikanca, ali nije jedini! I Crnogorci doveli jednog!

16.10.2023

17:55

0

Autor: D. N.

U istom danu predstavljeni novi igrači koje ćemo gledati u mečevima AdmiralBet ABA lige

FMP predstavio Amerikanca, ali nije jedini! I Crnogorci doveli jednog!
Copyright MN Press

U istom danu, dva kluba, učesnika AdmiralBet ABA lige, FMP i Mornar predstavili su novog igrača. Reč je o Amerikancima, Luku Ostinu i Markusu Luisu.

Kao što je rečeno, Ostin je postao "panter".

- FMP ekspresno je reagovao na tržištu i doveo novog plejmejkera. To je dobro poznato lice na regionalnim terenima, Luk Ostin koji je prošlu sezonu proveo u ekipi Heliosa.

Ostin (194 cm, 29) je plejmejker sa sjajnim pregledom igre o čemu najbolje svedoči podatak da je prošle sezone u Drugoj ABA ligi beležio prosčeno 8.1 asistenciju. U borbi za plasman u najjači regionalni rang je posebno briljirao i bio lider ekipe. Poraz od Krke u produžetku je odveo Helios u direktan okršaj sa Borcem iz Čačka čiji je kvalitet u majstorici došao do izražaja, ali su zapamćene Ostinove izvrsne partije.

On je u tri utakmice sa favorizovanim Čačanima beležio prosečno 15.7 poena uz 5.7 skokova i 4.7 asistencije. Luk Ostin je pre Heliosa nastupao uspešno za Donar Groningen, Joast sa Novog Zelanda, špansku Melilu, nemački Kirhajm, Rigu, a pohađao je i Koledž Belmont.

Novi plejmejker Pantera debitovaće (večeras prim. aut) protiv ekipe Mege - navedeno je na sajtu kluba iz Železnika.

Novog Amerikanca su predstavili i Barani.

Prošlu sezonu Luis je proveo u ekipi Frankfurta, za koju je u nacionalnom prvenstvu prosečno postizao devet poena po utakmici. Američki bek je tokom karijere u Evropi igrao za finski Pirinte , grčku Lavriju i poljski Čarni Slupsk.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike