Bivši igrač San Antonija se skidao go pred ženama - stigla je kazna, a posle se ipak vraća u NBA

30.09.2023

15:00

0

Autor: P.K.

Godinu dana je proveo na terapiji. Dobiće novu šansu...

Bivši igrač San Antonija se skidao go pred ženama - stigla je kazna, a posle se ipak vraća u NBA
Džoš Primo - Copyright Profimedia

Pred početak nove sezone u NBA stižu vesti da je nekadašnji košarkaš San Antonija Džoš Primo planira da potpiše dvostrani ugovor sa LA Klipersima, javio je ESPN.

Ali, pre toga će morati da odsluži četiri meča suspenzije zbog nedoličnog ponašanja.

Primo je prošle godine optužen da se "nepristojno izlagao" prema više žena. Tada mu je San Antonio raskinuo ugovor. NBA je obavila svoju istragu i izdala saopštenje:

- NBA objavljuje da je Džošua Primo suspendovan sa četiri utakmice bez plate zbog ponašanja koje je štetno po ligu. Po okončanju istrage i konsultacije sa relevantnim stručnjacima, zaključeno je da se nedolično i uvredljivo ponašao prema ženama. Igrač insistira na tome da njegovo ponašanje nije bilo namerno. Liga je zaključila da osim ovog kratkog izlaganja nije bilo drugog nedoličnog ponašanja. Svejedno, ovakvo ponašanje nije u skladu sa standardima lige i potrebno je disciplinovanje.

Primo nije igrao od kada je 31. oktobra 2022. otkušten. Igrač je od tada bio u stalnoj terapiji koja će se nastaviti u Los Anđelesu, rekli su izvori. Primo je prošao procenu sa stručnjacima koji konsultuju Kliperse, i organizacija je na kraju odlučila da mu pruži priliku za povratak u NBA.

Primo u decembru puni 21 godinu. On je 2021. izabran kao 12. pik na draftu.

Igrač je posle otkaza rekao da ima problema sa mentalnim zdravljem i da se stalno bori.

Dvostrani ugovor omogućava igraču da igra i za NBA tim i za njegovu filijalu u G Ligi. Igrač može provesti do 45 dana sa NBA timom, a ostatak sezone igra u G Ligi. To znači da će Primo provesti vreme timom G Lige u kalifornijskom gradu Ontariju.

Videćemo koliko će Primo provesti kao igrač za razvoj i da li će uspeti da se izbori za mesto u NBA.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike