Dačić dodelio diplomatske pasoše odbojkašicama i košarkašima! Ovo nije preduslov da budu ambasadori, ponašanjem su već dokazali! (GALERIJA)

15.10.2023

12:46

0

Autor: A. S.

Još jedna potvrda kvaliteta

Dačić dodelio diplomatske pasoše odbojkašicama i košarkašima! Ovo nije preduslov da budu ambasadori, ponašanjem su već dokazali! (GALERIJA)
Ivica Dačić sa Bogdanom i Borišom - Copyright TANJUG/ MSP/ Dijana Vukomanović/ bg

Proteklo leto bilo je veoma uspešno za srpske sportiste. Odbojkašice su donele evropsko srebro, a košarkaši svetsko, pa se u Srbiji dugo slavilo.

Iz tih razloga, što godinama unazad predstavljaju zemlju na najbolji mogući način, potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, uručio im je diplomatske pasoše.

 

- Uručio sam diplomatske pasoše proslavljenim reprezentativcima Srbije u košarci Bogdanu Bogdanoviću, Boriši Simaniću, Aleksi Avramoviću i Dejanu Davidovcu, kao i reprezentativkama Srbije u odbojci Maji Ognjenović, Tijani Bošković, Ani Bjelici, Jovani Stevanović i Teodori Pušić.

 

 


U srdačnom razgovoru sa našim uspešnim sportistima, istakao sam da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji. Diplomatski pasoš nije preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali! Ponosimo se vama i vašim sportskim uspesima! - napisao je Dačić na Instagramu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike