Prvi poraz u sezoni: Posle drame Zvezda izgubila od Žalgirisa

13.10.2023

20:50

0

Crveno-beli su u neizvesnoj završnici izgubili u Kaunasu sa 79:74 u drugom kolu Evrolige

Prvi poraz u sezoni: Posle drame Zvezda izgubila od Žalgirisa
Marko Simonović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u sezoni. Crveno-beli su izgubili od Žalgirisa sa 79:74 (19:21, 16:17, 15:18, 29:18) u 2. kolu Evrolige u Kaunasu.

Šteta, crveno-beli su posle velike drame doživeli poraz, iako su mogli iz Litavnije da se vrate sa čitavim plenom.

Odluka je pala u poslednjem minutu, kada su domaćini napravili prednost koju izabranici Duška Ivanovića nisu uspeli da stignu.

Što se tiče same utakmice, bilo je dosta preokreta, početak utakmice je pripao domaćinu, imali su čak i 10 poena razlike, onda su se razigrali Teo i Mitrović, i crveno-beli preokreću rezultat, i taj deo meča završavaju u svoju korist. 

U dobrom ritmu crveno-beli su krenuli i drugu deonicu, povećavali razliku, u jednom trenutku bilo je čak i sedam poena prednosti.

Na poluvreme Zvezda odlazi sa vođstvom. Odlične role su odradili Teodosić i Mitrović, koji su bili najzaslužniji za prednost crveno-belih.

U nastavku bila je rezultatska klackalica, ali su gosti kontorilsali igru i činilo se da će izabranici Duška Ivanovića nastaviti pobednički niz u novoj sezoni.    

U poslednju četvrtinu bolje su ušli domaćini, uhvatili su svoj ritam, ali i pored toga, ušli se u dramatičnu završnicu u kojoj su se bolje snašli domaćini i na kraju stigli do važnog trijumfa.

Zvezda je prestala da igra u odbrani, što su domaćini iskoristili i na kraju slavili pred svojim navijačima.

ZVEZDA: Teodosić 15 (4sk, 4as), Hanga 6, Davidovac 6 (4sk), Mitrović 16 (8sk), Simonović 2, Nejpir 9, Tobi 2, Bolomboj 6, Ilić (5sk), Nedović 8 (4as), Gedraitis 4 (4sk), Jago

ŽALGIRIS: Evans 8 (5as), Mitro-Long 3, Lekavičijus, Hejs 8 (5sk), Gedraitis,Šmits 18 (7sk), BIrutis 4 (4sk), Dimša 2, Lavrinovičijus, Manek 9, Butkevičijus 12 (5sk), Ulanovas 15 (6sk, 4as)

Blog uživo:

40. minut - Kraj Zvezda izgubila 79:74

38. minut Ulazimo u uzbudljivu završnicu. Zvezda ima minus 2 (72:70).

37. minut - Dobro je, Nedović postiže dva poena uz faul. Prekinuta serija domaćina od 13:0. Crveno-beli smanjuju na 67:66, ali šteta, domaćini odmah u sledećm napadu postižu poene i idu na tri poena. Drama u Kaunasu.

35. minut - Nije dobro. Žalgiris se približava na dva poena (63:61), i imaju napad za izjednačenja. Dvorana gori u Kaunasu. Domaćini postižu trojku i ponovo dolaze u vođstvo. (64:63). Žalgiris pravi seriju 10:0.

34. minut - Kao što se i predpostavljalo, očekuje nas velika borba do kraja meča. Bitno je da naš predstavnik i dalje u vođstvu (63:58). Domaćini imaju veliku podršku sa tribina. 

32. minut - Crveno-beli održavaju prednost, ali najvažnije da vreme teče i da su sve bliži trijumfu izabranici Duška Ivanovića. Zvezda vodi 63:54.

Poslednja četvrtina:

30. minut - Ostalo je još deset minuta, a Zvezda ima plus šest (56:50). Odluka pada u poslednjoj četvrtini.

28. minut - Igra se koš za koš, ali najvažnije da je Zvezda i dalje održava prednost. Imaju plus tri (53:50).

26. minut - Najvažnija da crveno-beli održavaju prednost. Davidovac trojkom povećava prednost svog tima na plus pet (45:40). Klupa Žalgirisa odmah traži tajm aut. Nema dileme da nas do kraja utakmice očekuje velika borba. Razigrao se Nedović, postigao poene i asistirao Bolomboju.

24. minut - Mitrović vraća Zvezdu u vođstvo, ali treba istaći da mu odlične lopte šalje Teodosić. Crveno-beli vode sa 42:39. 

22. minut - Crveno-beli na početku drugog poluvremena imaju problema sa realizacijom, dva minuta i 30 sekundi su bez poena. Žalgiris posle prve četvrtine ponovo vodi (39:38). Odmah dolazi do izmene, Teo se vraća u igru.

Početak drugog poluvremena:

20. minut - Crveno-beli su otišli u svlačionicu posle prvog poluvremena sa prednošću od tri poena (38:35). Crveno-bele su predvodili Teo i Mitrović, koji su najzaslužniji što imaju prednost posle 20 minuta. Treba istaći da je Žalgiris u prvoj deonici imao i plus deset, ali izabranici Duška Ivanovića su usupeli da se vrate, i na odmor odu sa prednošću.  

19. minut - Odlična igra crveno-belih, imaju do sada najveću prednost (38:30). Ono što je započeo Teo, nastavio je Nejpir, čime su njih dvojica utišalu bučnu publiku Žalgirisa.

18. minut - Zvezda ima prednost od šest koševa (35:29). Održavaju razliku, koju su stekli na početku druge četvrtine. Čini se da su crveno-beli uhvatili svoj ritam.

16. minut - Duško Ivanović verovatno zbog umora menja Teodosića, umesto njega Nejpir. Videćemo kako će sada da izgleda organizacija crveno-belih.

14. minut - Sjani Teo, održava prednost prednost crveno-belih u Kaunasu. Bolja je Zvezda u drugoj četvrtini. 

12. minut - Bolje su krenuli izabranici Dušak Ivanovića ovu četvrtinu, kontrolišu igru, kako u odbrani, tako i u napadu. Imaju prednost od četiri poena (25:19). Sjajni Luka Mitrović, posle magične asistencije Teodosića. Mitrović je već stigao do sedam poena.

Kraj prve četvrtine:

10. minut - Mučila se Zvezda u prvoj četvrtini, gubila čak i deset razlika, ali na kraju ovu deonicu završila u svoju korist (21:19) 

8. minut - Mnogo bolja igra Zvezde, crveno-beli napravili seriju 6:0 i smanjili na 17:13. Ova petorka predvođena Teodosićem i Nedovićem se mnogo bolja snašala na parketu.

6. minut - Duško Ivanović izmenio prvu petroku, kako bi promenio malo ritam igre. Međutim, razlika raste, prvi put je dvocifrena - 17:7.

4. minut - Na startu bolja igra košarkaša Žalgiorisa, imaju više raspoloženih igrača, i skoro svi iz prve petroke su su upisali u listu strelaca. Zvezda mora da popravi skok, domaćini otišli na plus devet (13:4).

2. minut - Čini se da su malo bolje u meč ušli domaći igrači. Crveno-beli imaju problema u organizaciji napada - (6:2).

Petorka Zvezde:Gedraitis, Tobi, Nejpir, Davidovac, Simonović.

Igrači Zvezde izašli na zagrevanje, nema dileme da ih očekuje najteži meč u dosadašnjem delu sezone. 

Duško Ivanović je odlučio da u timu za ovaj duel ne budu Ognjen Kuzmić i Stefan Lazarević. 

Igrači Zvezde ulaze u dvoranu u Kaunasu.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike