Crnogorski "Varvari" uhapšeni u Turskoj: Vezali su nas i uperili cevi u usta!

13.10.2023

14:13

0

Autor: D. P.

Tražili im priznanje da su plaćene ubice

Crnogorski "Varvari" uhapšeni u Turskoj: Vezali su nas i uperili cevi u usta!
Varvari - Copyright MN Press

Sedam navijača Budućnosti Draško Mirković (33), Minja Mihailović (41), Marko Vujošević (26), Dragan Vujošević (23), Aleksandar Grbović (30), Filip Vukčević (33) i Igor Vukadinović (21) uhapšeni su sinoć u Ankari.

To je portalu RTCG potvrdio vođa navijačke grupe "Varvari", Aleksandar Ivanović, uz tvrdnju da je policija odvela Podgoričane u imigracioni centar, navodeći da su pripadnici kriminalne grupe.

Navijači Budućnosti su se sinoć vraćali za Crnu Goru, nakon što su prisustvovali košarkaškoj utakmici Turk Telekom - Budućnost.

- Policija ih je presrela na samom izlasku iz Ankare. Naoružani su im uperili cevi u usta i vezali su ih, tvrdeći da su kriminalci iz Crne Gore. Pitali su ih gde je oružje i ispitivali su da li su došli da ih ubiju. Navijači su bili u šoku. Uporno su govorili da su prisustvovali utakmici. Pokazivali su im navijačke rekvizite i fotografije, ali ništa nije pomagalo - kazao je Ivanović.

Turska policija je propustila jedan kombi sa navijačima Budućnosti, a drugi, u kojima je bilo sedam pomenutih navijača su zaustavili. Ivanović je kazao da su se porodice uhapšenih Podgoričana javile Odeljenju bezbednosti Podgorica i Ministarstvu unutrašnjih poslova da prijave otmicu.

- Tražili smo pomoć Interpola, ambasada i konzula. Iz tog imigracionog centra gde su ih odveli uspeo je da se javi jedan od Vujoševića i da nam ispriča sve. Ovo je sramota kako tretiraju naše građane u svetu - zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike