Jokić pratio seminare Obradovića, Alimpijevića i Kokoškova: Moraš biti fanatik da bi bio dobar košarkaš!

07.10.2023

14:00

0

Autor: D. P.

Uči se od srpskih trenera

Jokić pratio seminare Obradovića, Alimpijevića i Kokoškova: Moraš biti fanatik da bi bio dobar košarkaš!
Copyright Printscreen, Profimedia

Nikola Jokić u deset sekundi najviše daje svoje odgovore na svako novinarsko pitanje tokom konferencije, ali ako pitanje izađe iz okvira onog što mu predstavlja kolotečinu, moguće je zadržati ga na temi i duže od minute.

Neki Amerikanci sada dobro znaju šta bi moglo Srbina da zadrži u objašnjavanju i to poznavanje stvari kod najboljeg igrača NBA umeju da iskoriste.

Takav je i Adam Mares, koji je prošle godine bio u Srbiji desetak dana sa grupom američkih novinara, a njegovo pitanje za Jokića bilo je vezano sa intervjuom Željka Obradovića za Arena Sport TV u kome je trener Partizana ispričao kako je dobio jedan savet od njega i primenio ga na treninzima.

Amerikanac je priznao da je bio oduševljen odgovorom na ovo pitanje:

- Gledao sam intervju Željka Obradovića koji je rekao da si posmatrao njegov trenerski seminar. Da li pratiš ta predavanja i postoji li nešto posebno zbog čega pratiš njega?

 

 

- Ne gledam mnogo, ali volim da gledam određene seminare. Gledao sam njega i još nekoliko trenera... Dušana Alimpijevića, ne znam da li ga znate, sada je u Bešiktašu, Igora Kokoškova koji je sad u Atlanti, gledao sam nekoliko. Smatram da ako želite da budete dobri da morate da budete košarkaški fanatik, to mora da bude vaš život i volim da vidim nešto drugačije - rekao je Jokić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike