Amerikanci ponovo potcenjuju Jokića i Denver! Šampion mora da se dokaže, o ovoj listi bruji svet!

08.10.2023

07:43

0

Autor: A. S.

Zar posle svega što je učinio?

Amerikanci ponovo potcenjuju Jokića i Denver! Šampion mora da se dokaže, o ovoj listi bruji svet!
Nikola Jokić - Copyright AP/Jack Dempsey

Bio je Nikola Jokić dve godine u nizu najbolji košarkaš NBA lige i nadomak trećeg priznanja. Vodio je Denver Nagets do prve titule u istoriji franšize, ali Amerikancima to nije dovoljno, Somborac ponovo mora da se dokazuje. 

Prema najnovijoj listi favorita, Denver se nalazi tek na trećem mestu i to u Zapadnoj konferenciji. Nagetsi tokom leta nisu promenili tim, najbolji igrač je tu, ostali su zdravi, pa čudi ovakvo predviđanje ESPN-a.

Oni su prednost u odnosu na Denver, dali ekipama Memfisa i Minesote.

- Ne bi trebalo da bude posebno iznenađujuće ako ukupan broj pobeda Nagetsa ne dostigne prošlogodišnjih 53, zahvaljući čemu su bili prvi na Zapadu. Napomenuo sam u prognozi da će biti jedan od timova koji će verovatno doživeti pad. Izgubili su Brusa Brauna, čije će minute verovatno podeliti nedavni izbori sa drafta, i Denver na papiru ne deluje tako duboko. Poslednji faktor ovde je taj što šampioni obično ne stavljaju toliko naglaska na regularni deo sezone, iako prednost domaćeg terena u Denveru ima više vrednosti nego bilo gde drugde - napisao je Kevin Pelton sa ESPN-a.

Ranije, prognoze ESPN-a, koje su formirane na osnovu istorije iz prethodne tri sezone, bile su precizne. Da li će pogoditi i sada, videćemo. Nova sezona počinje u noći između 23. i 24. oktobra, utakmicom između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa.

ZAPADNA KONFERENCIJA

1. Memfis Grizlis (48,4)

2. Minesota Timbervulvs (47,7)

3. Denver Nagets (46,4)

4. Golden Stejt Voriors (43,7)

5. Finiks Sans (43,5)

Na Istoku su prednost dali Boston Seltiksima, ispred Klivlenda i Milvokija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike